nezavisna lista ivana čehoka

Mario Lešina: Bit ću župan koji će surađivati, a ne docirati

Objavljeno: 17.04.2021. 13:21

Zadnja izmjena: 17.04.2021. 14:00

Kao kandidat za župana Nezavisne liste Ivana Čehoka danas se predstavio Mario Lešina, dosadašnji gradski vijećnik i gospodarstvenik.

Ivan Čehok najavio ga je kao kandidata koji kao župan namjerava biti „integrativan“: „Županije je postala 'one man show', despocija u kojoj jedan čovjek odlučuje o svemu, pri čemu taj čovjek više nije dorastao – ni zbog godina ni zbog drugih stvari koje nosi sa sobom. Taj čovjek se posvađao sa svima“, rekao je između ostaloga Čehok.

"Dokazali smo se na aglomeraciji"

Lešina je nakon Čehoka govorio o kohezivnom fondu Europske unije zvanom ITU mehanizam, koji će se moći koristiti u narednom razdoblju. „Taj fond pretpostavlja zajedništvo, a da Grad Varaždin zna raditi zajedno, dokazali smo na projektu aglomeracije koji je uključivao više gradova i općina. Zato trebamo župana koji će surađivati, a ne docirati“, rekao je Češina.

"Prepustit ćemo ovlasti"

I Lešina i Čehok pozvali su se na razgovore s drugim načelnicima i gradonačelnicima, dodajući kako im namjeravaju prepustiti ovlasti u stvarima za koje županija služi kao „protočni bojler“ („samo preknjiži novce“), ali i nekim drugim stvarima poput osnovnog školstva – ukoliko te jedinice za to imaju sredstava.

Komentari