javna prozivka u saboru

VIDEO Martinčević zbog 200 otkaza u "Požgaju" zatražila ostavku cijele Uprave Hrvatskih šuma

Ponudile su im sirovine uz 'mali' uvjet da odustanu od odštetnih zahtjeva. Ovo je samo jedan od mnogih primjera zloporabe"...
Objavljeno: 23.04.2021. 09:59

Zadnja izmjena: 23.04.2021. 09:59

Zbog 200 otkaza do kojih je došlo u Požgaj Grupi u Velikom Bukovcu, Natalija Martinčević danas je u Hrvatskom saboru zatražila ostavku cijele Uprave Hrvatskih šuma.

„Požgaj Grupa je morala otpustiti 200 radnika zato što je Hrvatske šume već nekoliko godina, odnosno od dolaska nove uprave, sustavno zakidaju i smanjuju kvote za sirovinu, a ove godine niti jedno društvo iz Požgaj grupe nije stavljeno na listu odobrenih kupaca“, rekla je Martinčević.

I to nije sve, naglasila je:

„Zbog svega navedenog ova je tvrtka podnijela niz odštetnih zahtjeva protiv Hrvatskih šuma u ukupnom iznosu od 70 milijuna kuna, da bi im tada Hrvatske šume ipak ponudile godišnje ugovore, odnosno sirovine".

No, sada su, kako je rekla Martinčević, Hrvatske šume imale jedan "mali uvjet":

"Ponudile su im sirovine uz 'mali' uvjet da odustanu od odštetnih zahtjeva. Ovo je samo jedan od mnogih primjera, zloporabe, manipulacije i ucjene zbog čega tražim hitnu smjenu uprave Hrvatskih šuma“, poručila je Martinčević.

  • Požgaj Grupa: Ovo je pravi razlog zašto s Hrvatskim šumama nismo potpisali ugovor, više OVDJE.

"Bilo bi dobro da je obišla i Požgaj Grupu"

Martinčević je potom prozvala i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, u čijem su Hrvatske šume resoru. Poručila je kako je "stigla dati podršku HNS-ovom kandidatu za župana, ujedno i svojem novozaposlenom savjetniku", ali ne i obići Požgaj Grupu. "Bilo bi dobro da je ponudila rješenje za 200 ljudi, koji su zbog bahatluka i bezobrazluka Hrvatskih šuma ali i šutnje i nereagiranja Ministarstva poljoprivrede ostali bez posla i plaća", rekla je Martinčević.

Komentari