međustranačko vijeće

Video - Čehokov vijećnik: Tvrdim, bez spalionice nema rješenja otpada u Varaždinu

Mrzlečki se pozvao na zapadna iskustva, poglavito Njemačke u kojoj je radio, te tri puta ponovio kako je izgradnja spalionice u Varaždinu jedino i dugoročno rješenje za pitanje otpada u Varaždinu...
Objavljeno: 29.12.2022. 10:18

Zadnja izmjena: 29.12.2022. 10:32

"Tumačim i uvjeren sam da bez spalionice neće biti fiksnog rješenja otpada", kaže Viktor Mrzlečki, jučerašnji predstavnik Čehokove liste na Međustranačkom vijeću.

Mrzlečki se pozvao na zapadna iskustva, poglavito Njemačke u kojoj je radio, te tri puta ponovio kako je izgradnja spalionice u Varaždinu jedino i dugoročno rješenje za pitanje otpada u Varaždin.

- Donedavno je bilo dozvoljeno zakapanje otpada. Više nema toga. EU je zabranila. To rješenje (ponuđeno rješenje za balirani otpad, nap.) je djelomično rješenje, iz jednog džepa u drugi. Toga trebamo biti svjesni. Sad ćemo tu 250-300 milijuna kuna uložiti kao Grad Varaždin i za deset-petnaest godina, možda već za osam, EU će narediti da se otpad više ne može sanirati na takav način, jedino spalionicom što mnoge zemlje u Europi već prakticiraju. (…) Bez spalionice nema rješenja otpada – zaključio je Mrzlečki, pitajući se da li će ga tko htjeti i moći shvatiti.

Demonstracije dijela umirovljenika

Mrzlečki se, podsjetimo, posljednjih dana suočava s demonstracijama dijela članova Udruge umirovljenika Grada Varaždina kojoj je predsjednik, budući da umirovljenici ukoliko se ne izglasa proračun do kraja tjedna ostaju bez niza subvencija. On ga, međutim, u skladu s naputkom NL Ivana Čehoka kojoj pripada ni jučer nije podržao.

Komentari