o rebalansu proračuna i vlašiću

eTV: NAJAVA 29. SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA Očekuju li nas uskoro rotor na Optujskoj i Vlašićeva ostavka?

Objavljeno: 17.11.2016. 14:45

Zadnja izmjena: 17.11.2016. 14:48

Foto: Petra Mlinarić

Izgradnja rotora na Optujskoj i novog naselja, kupovina dodatnih prostora za Gradski muzej, kao i pitanje ostavke direktora Varkoma Vlade Vlašića bili su u žiži interesiranja medija tijekom današnje najave 29. sjednice Gradskog vijeća, koja bi se, inače, trebala održati sljedećeg ponedjeljka.

Na prilično dugoj agendi sjednice trebalo bi se naći 14 točaka, a najviše će se proračunskih sredstava utrošiti na kupnju zemljišta radi izgradnje rotora u Optujskoj ulici. Radi se o rješavanju problema kod Supernove i trgovačkih centara Branke i Plodina, gdje je kupljeno  zemljište i taj je iznos najveća stavka u rebalansiranom proračunu. Time bi se, po Habuševim riječima, otvorila mogućnost spajanja Optujske s Hallerovom cestom kao i izgradnje novog naselja na produžetku Gortanove ceste. 

'Vlašić mora sazvati skupštinu i nadzorni odbor'

Isto tako bi se po cijeni od 10 milijuna kuna trebao nabaviti prostor nekadašnje Varteksove robne kuće, koji je sada u vlasništvu Zagrebačke banke. Muzej bi tražio prethodnu suglasnost kod HBOR-a, a sve ostalo bi se moglo provesti u kratkom roku te bi uz rekonstrukciju negdašnje Gradske žitnice bilo dovoljno prostora za galerijske prostore Muzeja. 

Premda to nije na agendi sjednice Vijeća, medije je zanimao Habušev stav o Kišićevom zahtjevu za opozivom direktora Varkoma Vlade Vlašića. Gradonačelnik se nije referirao na Kišićeve riječi nego je izjavio kako je obaveza direktora Vlašića da sazove skupštinu nadzorni odbor i upozna ih s time hoće li pad ovog natječaja imati nekog utjecaja na aglomeraciju. Gradonačelnik je rekao kako i ova situacija ukazuje na problem zakona o javnoj nabavi, gdje je kod velikih nabava nepisano jpravilo da ima žalitelja i da se natječaj mora ponavljati. Izjavu gradonačelnika Habuša o direktoru Varkoma možete pogledati i u našem eTV prilogu.

 

Komentari