EVO PROGRAMA

eTV - Najavljena jubilarna 20. varaždinska Biciklijada

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2021. 12:07

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 12:46

Foto: Dino Možek

Ovogodišnje obilježavanje Dana oslobođenja grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije počet će jubilarnom 20. varaždinskom Biciklijadom koja će se održati u subotu, 18. rujna.

 Organizatori su se ove godine odlučili za tzv. kružnu rutu, sa startom i ciljem kod Hostela Stara vaga. Biciklisti će u 10.00 sati krenuti od Stare vage prema rekreacijskoj zoni Varaždina. Cilj je da se ide prema Dravi, vozi do Kinološkog društva pa pored bazena i varaždinske Arene te Aquacityja, sve do Trnovca, gdje je u suradnji s Općinom Trnovec Bartolovečki planirana prva okrepa.

Dvadesetak minuta kasnije, krenut će se prema Kućanima pa do Ulice Vilka Novaka. Nakon toga, biciklisti odlaze do Dravske park šume gdje će se organizirati volonterska akcija čišćenja šume.

Varaždinke i Varaždince, velike i male, na Biciklijadu je pozvao i gradonačelnik Neven Bosilj, podsjetivši da je Varaždin grad bicikala.

- Ovo je lijepa prilika da izađete, da prođemo kroz naš prekrasan grad, kroz prirodu. Svakako bi bilo lijepo da se u što većem broju pridružite – kazao je gradonačelnik. Dodao je da je riječ o jednom od prvih događanja koje će nas uvesti u tjedan obilježavanja 30. godišnjice oslobođenja grada Varaždina.

Organizatori Biciklijade su Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Brdsko biciklistički klub Asi, pokrovitelj Grad Varaždin.

Komentari