Najsportaš grada

eTV intervju - Enes Garibović: Jednog dana vidim se i kao trener

„Izuzetno mi je bitan kontinuitet osvajanja medalja“ - rekao je Garibović...
Objavljeno: 19.02.2023. 08:42

Zadnja izmjena: 19.02.2023. 08:42

 

Član hrvatske muške karate reprezentacije i višegodišnji sportaš grada Varaždina Enes Garibović, u iščekivanju je vrlo aktivne sportsko natjecateljske godine. Za eTV osvrnuo se na svoje prošlogodišnje uspjehe, planove za tekuću godinu te na planove za budućnost.

  • Što je po Vama obilježilo Vašu proteklu godinu?

Zapravo bih istaknuo kontinuitet osvajanja medalja. 2021. godine bio sam brončani na Europskom prvenstvu, prošle godine srebrni na Europskom prvenstvu te mi je izuzetno bitan taj kontinuitet osvajanja medalja. Isto tako istaknuo bi još obranu titule prvaka Hrvatske, osvajanje zlatne medalje na Svjetskoj karate ligi koja je bodovna za Svjetsku rang listu.

  • Čime se trenutno bavite?

Karateom naravno, uz kojeg još radim u privatnoj firmi u struci, a ovako oz hobija kad stignem odem na Pop Quiz-ove.

  • Koji su vam planovi za tekuću godinu?

U ovoj godini definitivno neće nedostajati sportskih izazova. Godina je natjecateljski jaka, pa stoga već sada za mjesec i pol imam Europsko prvenstvo u Španjolskoj, u listopadu je svjetsko prvenstvo u Budimpešti, a krajem lipnja su i Europske igre u Poljskoj te se nadam da će i ova godina bude vrlo uspješna.

  • Kako uspjevate izbalansirati Vaš sportski i poslovni život?

Stekao sam određenu dnevnu rutinu još od studentskih dana. Zapravo je najbitnije da čovjek radi ono što voli. Kad radiš ono što voliš, sve je lakše te se lakše ispunjavaju dnevne obaveze.

  • Koje su Vam planovi za budućnost?

Jednog dana nakon natjecateljske karijere htio bih se možda okušati u trenerskoj karijeri. Najvažnije mi je zapravo zdravlje jer bih htio što duže biti u ovoj sportskoj profesionalnoj karijeri. Idemo godinu po godinu, dan po dan, mjesec po mjesec pa ćemo vidjet.

Komentari