za mlade

eTV - Najveća gradska tvrtka davat će stipendije, evo detalja

Objavljeno: 29.10.2023. 09:11

Zadnja izmjena: 29.10.2023. 09:12

Odljev kvalitetne radne snage jedan je od problema s kojim se suočavaju svi poslodavci, a kao problem izdvojio ga je u našem eTV studiju direktor Varkoma Bruno Ister. Rekao je kako se mladi kadrovi kakve trebaju sve teže privlače jer su mnogi potrazi za boljim životom otišli u strane države.

Kako bi privukli nove radne snage, Ister je rekao kako su pokrenuli sistematizaciju koja je prije bila potpuno zastarjela i nije uvažavala nove trendove. Iznio je i druge ideje koje kao tvrtka razvijaju i na čemu rade kako bi uspjeli privući radnike.

- Pripremamo i neke stipendije za učenike za zanimanja koja nama trebaju. Dakako, morat ćemo to zaštiti kroz ugovore na određeno razdoblje jer mi ulažemo u njih. Nudimo prekvalifikacije svima koji su se voljni dodatno obrazovati. Poduzimamo gotovo sve što se može poduzeti.  Na različite načine privlačimo te mlade ljude koji nam nužno trebaju. Mnogo naših djelatnika odlazi u mirovine i sve nas je manje, a posla je sve više – rekao je direktor Varkoma Bruno Ister.

 

Komentari