Neobičan par iz Supetra: Pas spasio lastu, zavolio i posvojio

PAS UDOMIO PTIČICU Ispala je iz gnijezda, a spasio ju je labrador koji se sada brine o njoj, a dijele i hranu. Mala Lasta ne može letjeti, a spava mu i na glavi

Objavljeno: 01.08.2014. 13:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

 

Baš poput Snoopyja i njegove ptičice Woodstocka, labrador Rony udomio je kao kućnog ljubimca lastavicu koju je pronašao na plaži.

Sve je počelo prije nekoliko dana kad je Splićanin Dejan Grepo s Ronyjem šetao plažom u Supetru.

- Stao je nešto njuškati na zidiću. Kad ono, vidim da njuška lastavicu. Bila je mala, nije mogla letjeti pa smo je odnijeli kući. Vidio sam na internetu da se lastavice moraju hraniti kukcima, a pošto to ovdje ne mogu nabaviti, pincetom joj dajem smrvljenu hranu za psa. I ide joj odlično - kaže Grepo. Rony je inače u pola godine svog pasjeg života naučio sve trikove koji su Grepi pali na pamet. A kako je odrastao okružen mačkama, savršeno se priviknuo na druge životinje.

Odmah se vidjelo da ju je prihvatio. Šeta mu po šapama, po glavi... Onda on legne da će se igrati, a ona mu hoda po trbuhu, po njušci. Jednom je čak zaspao dok mu je stajala na glavi - dodaje Grepo, koji će pticu, koju je nazvao Lasta, pustiti čim bude mogla sigurno letjeti. Ako se bude htjela odvojiti od Ronyja.

Komentari