nadolazeća sjednica

eTV - Čehok: Spajanje gradskih tvrtki je totalna papazjanija, glupo je i nepripremljeno

Najavivši "ponovno maratonsku sjednicu", Čehok se između ostalog osvrnuo na pripajanje gradskih tvrtki, za koje tvrdi kako Grad prethodno nije proveo potrebne analize... 
Objavljeno: 29.03.2022. 11:11

Zadnja izmjena: 29.03.2022. 11:13

Foto: Luka Šalamun

Na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća će se, između ostalog, raspravljati o pripajanju gradskih tvrtki Vartop, Aquacity i Gradska tržnica Parkovima, za što Nezavisna lista Ivana Čehoka kaže da je "apsolutno neprihvatljivo".

Najavivši "ponovno maratonsku sjednicu", Čehok se između ostalog osvrnuo na pripajanje gradskih tvrtki, za koje tvrdi kako Grad prethodno nije proveo potrebne analize. 

- Apsolutno je neprihvatljivo ovo spajanje bez ijedne jedine računice, bez ijednog jedinog dokumenta, bez uvida u financijske analize, u proračune tih institucija, u njihove rizične poslove, u eventualne gubitke, u to što će spajanje donijeti... Kažu, to će donijeti uštede. Kakve? Ne znamo. Što će biti s institucijama? Ne znamo. Kako će Parkovi voditi Vartop? Kako će se tržnica spojiti s Parkovima koji pak u međuvremenu vode Aerodrom pa opet nemate ništa? To je jedna totalna papazjanija - rekao je Čehok.

Na njegove se riječi nadovezao i Zlatan Avar koji navodi kako su i oni radili analize, no one su pokazale kako se spajanjem "neće ništa uštedjeti".

- Analize su pokazale da tu nekakve bog zna kakve uštede neće biti, čak bi u nekim slučajevima došlo do povećanog troška. Ovakvo spajanje, pogotovo bez ikakvih analiza, je totalno glupo i nepripremljeno. To se spaja samo zato da se opet zadovolje nekakve kadrovske križaljke između koalicijskih partnera - zaključio je Avar.

Komentari