pogledajte

Video - Prva najava filma o našoj općini povezanoj s međunarodnim priznanjem Hrvatske

Malo je poznat podatak da upravo Ljubešćica nakon grada Varaždina ima najveći broj poduzetnika u odnosu na broj stanovnika, kao i da je jedan od njezinih stanovnika bio autor spisa na čije su se teze prilikom međunarodnog priznanja Hrvatske pozivali i papa Ivan Pavao II. i predsjednik Franjo Tuđman...
Objavljeno: 14.04.2023. 23:16

Zadnja izmjena: 14.04.2023. 23:16

Nakon TV hita Đelac (2020.), koji je putem MaxTV-a i sličnih platforma pogledalo 85.000 kućanstava u Hrvatskoj, te za koji je prava na prikazivanje licencirala i Hrvatska radiotelevizija, eVaraždin ekskluzivno objavljuje prvu video najavu za dokumentarni film "Ljubešćica, općina koja je uspjela".

Producent, scenarist i redatelj dokumentarnog filma je Alen Matušin, snimatelj i montažer Luka Šalamun, a u filmu se kao narator pojavljuje i najpoznatiji varaždinski glas - Martin Lukavečki. Film će premijerno biti prikazan 28. travnja 2023. u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Ljubešćica, a tada će ujedno biti održana i promocija knjige "Prva monografija Općine Ljubešćica 1993.-2023.", kao i svečana akademija.

Film i knjiga donose dosad malo poznate ili sasvim nepoznate detalje iz prošlosti i sadašnjosti jedne od naših najmanjih općina. Malo je tako poznat podatak da upravo Ljubešćica nakon grada Varaždina ima najveći broj poduzetnika u odnosu na broj stanovnika, kao i da je jedan od njezinih stanovnika bio autor spisa na čije su se teze prilikom međunarodnog priznanja Hrvatske pozivali i papa Ivan Pavao II. i predsjednik Franjo Tuđman.

Prekretnica u modernom razvoju Ljubešćice bila je izgradnja sportske dvorane 2008. godine, koja se odvila u kontekstu jedne od najvećih lokalnih političkih kriza. Na političku scenu tada je stupio Nenad Horvatić, do danas načelnik Općine Ljubešćica, a općina je potom u samo 15 godina prošla potpunu infrastrukturnu, političku, ali i društvenu preobrazbu. Film i prva monografija kruna su njezina traganja za identitetom, kao i jednog perioda.

Komentari