OTVORENJE

eTV | Foto - Otvorena novouređena knjižnica, evo kako izgleda

U zgradu koju je Grad kupio za 11,4 milijuna kuna uloženo je 15 milijuna kuna u uređenje, adaptaciju i opremu od čega je 4,2 milijuna kuna od Ministarstva kulture i medija. 
Objavljeno: 26.04.2021. 12:36

Zadnja izmjena: 26.04.2021. 13:13

Foto: Dino Možek

Danas je otvorena novouređena varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ na Franjevačkom trgu. Tom događaju je, uz predstavnike Gradske vlasti, prisustvovala i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Nakon dočeka uzvanika ispred ulaza na Franjevačkom trgu, odlaska do ulaza iz Kranjčevićeve ulice, zatim kraćeg razgledavanja novih prostora, prikazivanja filma o tijeku uređenja te kraćih govora troje uzvanika, knjižnica je već u 12 sati bila otvorena za korisnike.

- Pozivam sve, osobito srednjoškolce, studente i mlade ljude da posjete knjižnicu, prošeću, razgledaju i posude knjige jer smatram da ovakvu ustanovu grad mladih treba imati. Drago mi je da smo uspjeli obnoviti zgradu, sačuvati jedan ovakav kulturno-povijesni spomenik od propadanja. Nakon 183 godine uspjeli smo smjestiti knjižnicu na njezino prvobitno mjesto  - rekao je Čehok. 

Čitanje dostupno svima

Knjižnica je smještena u prostor veličine 2 tisuće kvadratnih metara, a uz suvremene sustave grijanja i hlađenja, knjižnica je opremljena i funkcionalnim regalima u skladišnom prostoru, studijskom čitaonicom, dvoranom za prezentacije, opremom za samoposudbu, opremom za slabovidne te za osobe s poteškoćama u kretanju. U zgradu koju je Grad kupio za 11,4 milijuna kuna uloženo je 15 milijuna kuna u uređenje, adaptaciju i opremu od čega je 4,2 milijuna kuna od Ministarstva kulture i medija. 

Komentari