održana dodjela

eTV - Zlatna kuna HGK ove godine pripala WE-KR-u, WAM Productu i tvrtci Elektro Kruno

U prostorijama HGK Županijske komore Varaždin danas je održano svečano uručenje priznanja "Plaketa Zlatna kuna" za Varaždinsku županiju za 2020. godinu.
Objavljeno: 28.10.2021. 13:58

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 15:25

U prostorijama HGK Županijske komore Varaždin danas je održano svečano uručenje priznanja "Plaketa Zlatna kuna" za Varaždinsku županiju za 2020. godinu.

  • Elektro Kruno d.o.o.: Zlatna kuna za malo trgovačko društvo
     


Plaketu Zlatna kuna za malo trgovačko društvo dobila je tvrtka Elektro Kruno d.o.o. iz Margečana. Obiteljska je tvrtka u vlasništvu Zdenka i Krunoslava Đurasa, koji je ujedno i na njenom čelu. Tvrtka osnovana 2016. godine popravlja strojeve te se bavi automatizacijom i elektroinstalacijama u industriji. Nakon što je 2018. godine izašla na strana tržišta te počela ostvarivati prihode u inozemstvu, počinje njen rast ukupnih prihoda, kojeg prati i rast zapošljavanja. U tvrtci sada radi 90 zaposlenika te se konstantno zapošljava i bilježi sve veći udio prihoda od prodaje u inozemstvu u ukupnim prihodima.

  • WAM Product d.o.o.: Zlatna kuna za srednje trgovačko društvo


Za srednje trgovačko društvo plaketa je uručena WAM Product d.o.o. iz Brezničkog Huma. Član uprave je Bojan Hrabar, a tvrtka proizvodi strojeve za poljoprivredu i šumarstvo. Tvrtka je osnovana u Hrvatskoj 2003. godine, a članica je svjetske tvrtke WAMGROUP čije je sjedište u Italiji. Među najistaknutijima su u području opreme za rukovanje i preradu krutih tvari, posluju po visokim standardima i certifikatima, konstantno ulažu u novu opremu i strojeve te zapošljavaju. Danas je u tvrtki zaposleno više od 70 djelatnika, rade na najsuvremenijim strojevima, a udio prihoda od prodaje u inozemstvu u odnosu na ukupne prihode iznosi visokih 97%.

  • WE-KR d.o.o.: Zlatna kuna za veliko trgovačko društvo

Plaketu je za veliko trgovačko društvo dobila WE-KR d.o.o. iz Donje Višnjice, čiji je direktor Ivan Križanec. Proizvodi metalne konstrukcije i dijelove. Osnovana je 2006. godine i od tada proizvodi metalne konstrukcije i njihove dijelove, građevinsku stolariju, karoserije za motorna vozila, vrši kovanje, prešanje i dr. Tvrtka ima preko 15 godina iskustva u proizvodnji opsežnih i složenih koncepata i proizvoda poput industrijskih lakirnica sa sustavima za filtriranje i sušenje, pogonske jedinice za industrijske robote, sustavi grijanja i hlađenja, spalionice otpada, industrijski spremnici i cijevi, modularne brodske kabine i slično.

Najuspješniji u branši

Tvrtka WE-KR se nametnula kao jedna od najuspješnijih u ovoj branši. Tvrtka zapošljava 440 iskusnih zaposlenika, od kojih značajan broj visokokvalificiranih inženjera, tehničara i dizajnera. WE-KR neprestano ulaže u obrazovanje zaposlenika i njihovo zadovoljstvo smatra prioritetom. Od osnutka tvrtka bilježi konstantan rast financijskih pokazatelja, prihoda, dobiti, izvoza kao i broja zaposlenih.

Posebna priznanja povodom godišnjice uspješnog poslovanja i doprinosa u razvitku gospodarstva Varaždinske županije dodijelila su se:

  • 75 godina poslovanja – IVANČICA d.d. Ivanec
  • 75 godina poslovanja – DERMA d.d. Varaždin
  • 75 godina poslovanja – POLJOPRIVREDNO PODUZEĆE IVANEC Ivanec
  • 65 godina poslovanja – VIS Konfekcija d.d. Varaždin
  • 60 godina poslovanja – VARKOM d.d. Varaždin
  • 60 godina poslovanja – OPRUGA d.d. Varaždinske Toplice 2
  • 60 godina poslovanja – ZELENDVOR d.o.o. Zelendvor
  • 50 godina poslovanja – JEDINSTVO LAMELE d.o.o. Ivanec
  • 50 godina poslovanja – JEDINSTVO KARTONAŽA d.o.o. Ivanec

 

Komentari