pivovara i destilerija

eTV - Varaždin dobio novu craft pivovaru, bili smo na otvorenju

U njihovom proizvodnom pogonu instalirana je nova procesna oprema za proizvodnju i punjenje piva te oprema za destilaciju alkoholnih pića, a time su otvorena četiri nova radna mjesta.
Objavljeno: 16.11.2021. 13:18

Zadnja izmjena: 16.11.2021. 13:19

Foto: Luka Šalamun

U Gojancu je otvorena nova varaždinska pivovara i destilerija Saperlot d.o.o., trgovačko društvo za proizvodnju pića, a njena namjena je proizvodnja craft piva i jakih alkoholnih pića.

Nakon što je u svibnju lansiran njihov prvi proizvod "Saperlot Gin", koji je osvojio brončanu medalju za kvalitetu u Londonu na ovogodišnjem natjecanju, svjetlo dana ugledala su i dva nova piva Juicy Fog, pivskog stila NEIPA i Weizen Iwo, pivskog stila HEFEWEIZEN, odnosno pšenično pivo, što je početak bogatije ponude novih craft piva na hrvatskom tržištu. U njihovom proizvodnom pogonu instalirana je nova procesna oprema za proizvodnju i punjenje piva te oprema za destilaciju alkoholnih pića, a time su otvorena četiri nova radna mjesta.

Vlasnici pivovare i destilerije Saperlot Ivica i Marijana Staneković rekli su kako im je cilj obogatiti vrhunsku hrvatsku ponudu craft piva te time i turističku ponudu grada Varaždina i Varaždinske županije. - Započeli smo proizvodnju uz dvije vrste piva te uz gin koji je na tržištu od svibnja. Najprije napravimo pivo koje se zatim destilira te nam je ono glavna sirovina iz koje dobivamo alkohol. Višestrukom destilacijom piva i dodavanjem začina na kraju dobivamo gin - rekli su.

Komentari