održana skupština

Video - Županija usvojila Plan razvoja ovih projekata, te ulaganje u OŠ Ludbreg

Objavljeno: 28.02.2023. 15:23

Zadnja izmjena: 28.02.2023. 15:36

 

Plan razvoja Varaždinske županije za razdoblje od 2021. do 2027. Godine, o kojem smo već pisali 0vdje, jednoglasno je danas usvojen danas na sjednici Županijske skupštine.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i pokretanje IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Varaždinske županije, prihvatili proširenje djelatnosti Opće bolnice Varaždin, donijeli odluku o prihvaćanju projekta uređenja Osnovne škole Ludbreg te prihvatili i niz drugih odluka i izvješća.

- Varaždinska županija sada prvi put ima svoj Plan razvoja, strateški dokument koji, nažalost, nije bio donesen 2020. godine za vrijeme prethodne vlasti. Upravo zato sam odmah nakon stupanja na dužnost župana formirao radne skupine i Partnersko vijeće, okupio svu zainteresiranu javnost, koji su radili više od godinu dana. Ovim strateškim dokumentom pokriveno je sve bitno s čime Županija raspolaže te sadrži sva područja u kojima je moguć iskorak za što bolji i kvalitetni život građana, a uz to se vodi briga o okolišu kako bismo ga u što očuvanijem stanju predali budućim generacijama – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

  • Jednoglasno je prihvaćena i Odluka o pokretanju IV. izmjena i dopuna Prostornog plana Varaždinske županije, a glavni je cilj osigurati prostorno-planske preduvjete za sve projekte planirane u Planu razvoja.
  • Županijska skupština prihvatila je projekt unutarnjeg uređenja Osnovne škole Ludbreg, koju pohađa više od 700 učenika i u kojoj radi 119 djelatnika, a ulaganjem će se pedagoški i sanitarni standard podići na potrebnu razinu.

Komentari