komentar

Video - Plenković o snimci: Ne vidim da je Stričak započeo neku 'veliku kavansku tuču'

"To da je on dobio u nekom kafiću usred Varaždina čašom u glavu, to nije baš dobro – prije svega za onoga tko je bacio čašu", kaže Plenković...
Objavljeno: 14.10.2022. 19:50

Zadnja izmjena: 14.10.2022. 20:13

Foto: Youtube Jutranji list

Na pitanja novinara premijer Andrej Plenković danas je komentirao snimku incidenta u kojem je prije dva tjedna ozlijeđen župan Anđelko Stričak.

Plenković: Ja sam, moram priznati, pogledao tu snimku i ja ne vidim baš da je on tamo nekoga udario.

  • Novinari: Odgurnuo...

Plenković: To nije "udario". Ne znam dal' ga je "odgurnuo", dal' ga je "udario", vi ste mladi pa vidite bolje od mene. Ono što ja vidim je da je njemu netko bacio čašu u glavu. Prema tome, ako je dobio čašu u glavu, a baš ne vidim da je tamo započeo neku "veliku kavansku tuču", to mi se nije baš učinilo…

  • Novinari: On je rekao da uopće nije sudjelovao u tome, da je samo bio žrtva. Što ako se pokaže suprotno?

Plenković: Pa, to će ispitat' policija. Ja mislim da u svakom slučaju nije dobro da se to dogodilo, ja sam mu to rekao i otvoreno. To nije situacija u kojoj se čovjek na toj dužnosti treba naći.

  • Novinari: Hoće li biti i kako sankcioniran od stranke?

Plenković: Ne vidim da smo u fazi da bi trebao biti sankcioniran u stranci. Ono što je dobro, da policija utvrdi sve što se dogodilo. A to da je on dobio u nekom kafiću usred Varaždina čašom u glavu, to nije baš dobro – prije svega za onoga tko je bacio čašu. Ne vidim da je on nekoga udario niti da je nešto bacio.

Komentari