doznajemo

eTV - Službe varaždinske bolnice u Novom Marofu i Klenovniku postaju Nacionalni centri?

U Novom Marofu djeluje najveći palijativni odjel sa 89 kreveta i fizikalnom medicinom kao poliklinikom uz produženo liječenje. Služba u Klenovniku usmjerena je na liječenje tuberkoloze kao i produženo liječenje...
Objavljeno: 25.05.2024. 09:00

Zadnja izmjena: 25.05.2024. 11:11

Opća bolnica Varaždin u svojoj organizacijskoj strukturi sadrži i Službu za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu te Službu za plućne bolesti i TBC u Klenovniku. Ravnatelj OB Varaždin Damir Poljak u intervju za eTV naglasio je posebnost ovakve strukture, ali i najavio planove za ove dvije ustanove.

U Novom Marofu, prema riječima ravnatelja Poljaka, djeluje najveći palijativni odjel sa 89 kreveta i fizikalnom medicinom kao poliklinikom uz produženo liječenje. Služba u Klenovniku usmjerena je na liječenje tuberkoloze kao i produženo liječenje.

- Po tome smo specifični u Hrvatskoj. Ono što je tendencija jest da se u Klenovniku razvije Nacionalni respiracijski centar, a da se zajedno sa Županijom i resornim ministarstvom u Novom Marofu izborimo da postanemo Nacionalni palijativni centar što je izuzetno važno za sve one pacijente koji se nalaze u terminalnim fazama bolesti. Na taj način bi se kvaliteta i dostojanstvo njihovog života u zadnjim trenutcima digla na još višu razinu.

 

Komentari