presica u čakovcu

eTV - Matija Posavec i službeno objavio kandidaturu - evo što je poručio

Posavec je u svojem obraćanju javnosti zahvalio svim građanima koji mu daju podršku, kako uživo, tako i na Facebook grupi podrške koja je u dva mjeseca okupila više od 9000 članova.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.11.2021. 13:36

Zadnja izmjena: 11.11.2021. 13:40

Foto: Luka Šalamun

Matija Posavec danas je i službeno objavio svoju kandidaturu za međimurskog župana na nadolazećim izborima koji će se održati 28. studenog.

Posavec je u svojem obraćanju javnosti zahvalio svim građanima koji mu daju podršku, kako uživo, tako i na Facebook grupi podrške koja je u dva mjeseca okupila više od 9000 članova.

- To je najosnovnija poruka koja me obvezuje i koja mi ne dozvoljava da se povučem i koja mi ne dozvoljava da se ne kandidiram. Ne zato jer je to moja osobna želja ili ne zato jer su to možda neke moje osobne posljedice, nego zato jer sam uvijek u ovih 15 godina kako se bavim politikom funkcionirao na način da sam osluškivao ono što žele građani - rekao je Posavec.

Kako dodaje, nije htio iskoristiti pravo na aktiviranje saborskog mandata niti je, prema njegovim riječima, uzeo plaću na koju je imao pravo.

-  Ljudi u Međimurju mene znaju, gotovo svi, mala sredina i ja vjerujem da ćemo ovu ružnu epizodu što prije zaboraviti i da ćemo nastaviti razvijati naše Međimurje onako kako smo i do sada. Da budemo primjer drugima, da budemo jedna mirna, uređena, moderna, proaktivna sredina koja raste i koja se razvija - poručio je.

Za spornih 10.000 kuna koje je primio od poduzetnika Josipa Kobala, kaže da su odmah položeni na račun stanke.

- Novci su položeni na račun stranke i u izvješću su DIP-a i u banci kao bankovni izvadak. Ja to ne mogu puno komentirati jer je to stvar istrage, ali će se sve činjenice utvrditi - završio je Posavec.

 

Komentari