evo detalja

eTV - Potpisani ugovori o dogradnji i energetskoj obnovi Glazbene škole u Varaždinu

Objavljeno: 28.09.2023. 14:57

Zadnja izmjena: 28.09.2023. 15:52

Foto: Ivan Katić / Video: Boris Matijašec

Danas su u prostorima Glazbene škole u Varaždinu potpisani ugovori za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt dogradnje i energetske obnove škole.

Ugovor je potpisan s tvrtkama Building d.o.o. Ivanec, Arcitec-Ivšić d.o.o. Zagreb za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta u vrijednosti od 115.125 eura. Idući ugovor je potpisan Konzervatorskim projektnim ateljeom d.o.o. Zagreb u vrijednosti od 10.000 eura. Treći potpisan ugovor je s tvrtkom GIS d.o.o. iz Osijeka za izradu geodetskog snimka u vrijednosti od 1.187,5 eura.  Elaborat i snimke će objediniti postojeću dokumentaciju. Izrada dokumentacije financira se bespovratnim EU sredstvima iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021. – 2026. te iz proračuna Varaždinske županije.   

- Cilj je da školu dogradimo, energetski obnovimo i opremimo. Želimo da Glazbena škola u Varaždinu bude jedan brend prepoznatljivosti i grada i županije. Između ostalog i sada je to jedna od najpoznatijih glazbenih škola u Republici Hrvatskoj i Jugoistoku Europe i ovim građevinskim radovima ćemo napraviti još jedan dodatni iskorak – istaknuo je župan Anđelko Stričak.

'Planira se gradnja nove koncertne dvorane'

Glazbenu školu pohađa više od 800 učenika i cilj je osigurati suvremene prostorne uvjete za održavanje nastave, pri čemu je posebno važno uređenje nove koncertne dvorane.

- Riječ je o energetskoj obnovi, obilježavamo jednu kompletnu obnovu i dogradnju cjelokupne čestice koja je zaštićeno kulturno dobro. Naravno, ono čemu se veselino, da se nadam i pretpostavljam da ćemo imati jednu koncertnu dvoranu kakvu ovaj grad i sjever Hrvatske zaslužuje. Krajni rok izvršenja ugovora je 31. Kolovoza 2024. godine. Tada ćemo imati svu projektnu dokumentaciju i dalje je na nama da pronađemo fondove i nova sredstva za izgradnju i opremanje ove institucije - zaključno je rekao ravnatelj Glazbene škole Varaždin, Davor Matačić.

Komentari