uoči skorašnjeg rukometnog spektakla

eTV: KVALIFIKACIJE I NAŠ TURIZAM Čehok, Čačić i Posavec uložili milijun i pol kuna, evo što očekuju

Objavljeno: 10.01.2018. 08:05

Zadnja izmjena: 10.01.2018. 11:39

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o sufinanciranju troškova organizacije Europskog prvenstva u rukometu za muške EURO 2018 koje počinje za nekoliko dana, a jedna od kvalifikacijskih skupina samog svjetskog rukometnog vrha bit će odigrana i u Varaždinu.

Ugovor o sufinanciranju troškova ovog značajnog sportskog događaja potpisali su međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Ivan Čehok.

Financiranje ove rukometne manifestacije podijeljeno je na Međimursku i Varaždinsku županiju od kojih će svaka financirati s 250 tisuća kuna dok će Grad Varaždin sufinancirati s milijun kuna.

Očekivana zarada od ovog sportskog spektakla je oko 5 milijuna kuna, no župan Čačić rekao je da Varaždinska županija zbog manjih smještajnih kapaciteta nema posebne koristi od tog događaja, za razliku od Međimurske županije koja ima ozbiljne benefite, ali da svakako treba podržavati nešto takvo zbog turističkog razvoja, te da će se propusti ispraviti. Također, osvrnuo se i na varaždinsku Arenu za koju kaže da je bila skupa investicija, ali se pokazalo da je imala smisla.

Prema riječima gradonačelnika Čehoka, očekuje se oko 5 tisuća Mađara i Čeha, ali naravno i Danaca koji su već stigli i trenutno su smješteni u Međimurju gdje su svi smještajni kapaciteti popunjeni, dok sutra tamo dolaze i Španjolci. Za razliku od Međimurske županije, smještajni kapaciteti nešto su slabije popunjeni u Varaždinskoj županiji koja i općenito ima manje hotela.

U nastavku poslušajte što su o nadolazećem događaju i međusobnoj suradnji rekli potpisnici današnjeg ugovora.

 

Komentari