poslušajte izvedbu

PREDIVNO! Poslušajte kako zvuči ''Bring me little water'' u izvedbi učenika Glazbene škole

Učenici Glazbene škole u Varaždinu koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama svoju su koncertnu djelatnost preselili na YouTube kanal škole.
Objavljeno: 13.05.2020. 10:22

Zadnja izmjena: 13.05.2020. 10:22

Učenici Glazbene škole u Varaždinu koji su bili naviknuti na redovita nastupanja na koncertima i produkcijama, u vrijeme korona krize ostali su uskraćeni za taj dio svog umjetničkog izražaja pa su koncertnu djelatnost preselili na YouTube kanal škole.

Kako nam je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić istaknuo, zbog ove su situacije morali odgoditi mnoge projekte koje su planirali realizirati ovo proljeće, ali su zato odlučili dati priliku nekim novim idejama i projektima koji su se tokom ovog perioda javili. Jedan od takvih projekata zasigurno je i odluka da se ansamblu „Vokalno popularna glazba“ pruži prilika da u ovim, za njih veoma ne tipičnim uvjetima, snime video. 

Kako nam je voditeljica i dirigentica ansambla, nastavnica Glazbene škole u Varaždinu, Janja Knapić istaknula, zajednička želja sviju bila je da nastave s radom i u vrijeme kad probe i koncerti nisu bili mogući. „Upravo zbog svega toga zajedno došla sam na ideju da sve snimimo i ostavimo jedan neizbrisiv trag, nešto što će ostati svima nama - djevojkama koje će ove godine otići na fakultet, onima koje ostaju, ali i onim novima koje će postati nove članice ansambla. Snimanje nije bilo lagano jer nismo imale studijske uvjete i sve je snimano mobitelima. Upravo iz tog razloga nas ovakav rezultat još više veseli!“

Članice ansambla "Vokalna popularna glazba" - Tena Kramar, Ana Kapeš, Eva Škerbić, Rebecca Posavec, Marta Vuković, Ema Kovačić, Klara Blažunaj, Anđela Lončar, Tia Pikija, Maja Hasija, Ena - Marija Novak, Ana Leona Lončar, Lora Breški i Leona Balent zajedno sa dirigenticom Janjom Knapić u videu izvode pjesmu „Bring me little water, Silvy“ (Huddy LedBetter, arr. Moira Smiley). Pjesma je specifična jer u izvođenju koristi body percussion koji je i sam po sebi izazov, a u kombinaciji sa pjevanjem još i veći.

Komentari