predstavljanje proračuna

eTV - Bosilj: Ako se proračun ne izglasa, upitne mogu biti Barokne večeri, ali i Špancirfest

U slučaju neizglasavanja proračuna gradonačelnik ističe kako slijedi privremeno financiranje, odnosno samo financiranje otprije preuzetih obaveza...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.11.2022. 12:04

Zadnja izmjena: 28.11.2022. 12:06

Foto: Luka Šalamun

Gradonačelnik Neven Bosilj predstavio je programe, aktivnosti i projekte sadržane u predloženom proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu koji će se u srijedu naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća.

Konsolidirani proračun je vrijedan 83,9 milijuna eura, a kao jedan od ključnih projekata istaknuo je rješavanja bala u Brezju.

- Balirani otpad u Brezju se nalazi u ovogodišnjem proračunu i projekcijama kroz sljedeće dvije godine kako bismo mogli provesti postupak koji nam je propisalo Ministarstvo gospodarstva te Fond za energetsku učinkovitost da bismo mogli ishoditi suglasnost Vlade RH za zaduženje i suglasnost Vlade RH na sufinanciranje od 40 posto - rekao je Bosilj.

Ovo slijedi u slučaju neizglasavanja

U slučaju neizglasavanja proračuna gradonačelnik ističe kako slijedi privremeno financiranje, odnosno samo financiranje otprije preuzetih obaveza.

- Jučer sam razgovarao s Davorom Bobićem koji tražio dodatna sredstva za Barokne večeri, imamo Špancirfest, dakle, sve može biti upitno, sigurno nećemo moći imati Svjetsko prvenstvo u kuglanju...Dosta tih stvari će ostati visjeti u zraku ako ne usvojimo ovaj proračun - rekao je Bosilj.

Marković pak ističe kako je suradnja sa ostalim opcijama u Gradskom vijeću otpočetka teška jer su, kako je rekao, izbori bili vrlo izjednačeni. 

- Mi smo većinu izgubili i u proteklih godinu dana smo uspijevali sa svim strankama u vijeću naći zajednički jezik, osim sa Čehokovom listom koji su apsolutno destruktivni po pitanju bilo čega u ovom gradu- rekao je Marković i dodao kako je njihovo rješenje za bale jedino moguće zakonito.

O ostalim projektima

Između ostalih projekata Bosilj je izdvojio dogradnju III. I VI. Osnovne škole, postavljanje solarnih panela na sve varaždinske Osnovne škole, dvoranu Srednjoškolac i Graberje, obnavljanje javne rasvjete, glavni projekt Kućanske rampe, izgradnja dječjeg vrtića u Hraščici. Uz to, počinje projektiranje rotora Zagrebačke i Gospodarske ulice, a predviđena su i sredstva za otkup dvije Varteksove zgrade.

 

Komentari