presica

Čehok tvrdi: 'Odgajateljicama u vrtićima se prijeti, a niže obrazovanima podižu plaće'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.10.2021. 12:24

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 12:26

"Ovo je prvi put u novijoj povijesti Varaždina da imamo proračun koji je potpuno neusklađen s programom vlasti i to je protuzakonito", rekao je vijećnik Ivan Čehok na današnjoj konferenciji za medije, te pozvao vladajuće da hitno sazovu sjednicu Gradskog vijeća.

"Vi ne možete imati u proračunu jednu stavku, a u programu koji pristječe iz proračuna drugu. Primjerice, u proračunu nemate dječji vrtić Dravska, a u programu ga imate", Čehok je naveo kao primjer, dodajući da je sve to "posljedica preustroja gradske uprave".

Posljedica istog preustroja je i to, da će, kako tvrdi, ljudi s nižim stručnim spremama u gradskoj upravi imati veće plaće negoli odgajateljice s višom stručnom spremom u dječjim vrtićima. "Prije nekoliko dana je sindikat upozorio Bosilja i Markovića na to i oni umjesto da su shvatili da trebaju podići izdvajanja za plaće, oni su sada napali odgajateljice", ustvrdio je.

Kada je riječ o devastiranom WC-u, za koji je on sam bio prozvan, Čehok se pozvao na nalaz provedene revizije i pozvao gradsku vlast da isti objavi. Revizija je, kako tvrdi, utvrdila da su varaždinski vrtići među najboljima u Hrvatskoj.

Komentari