inicijativa

eTV - Slažete li se s prijedlogom SDP-a? 'Županija bi studentima trebala sufinancirati smještaj'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2022. 08:44

Zadnja izmjena: 19.02.2022. 08:44

Potaknuti porastom cijena energenata, SDP Varaždinske županije na sljedećoj će sjednici Županijske skupštine predstaviti inicijativu koja se tiče sufinanciranja smještaja studenata koji ne studiraju u Varaždinskoj županiji.

Prema detaljima koje je iznio županijski vijećnik Luka Zrinski, ovdje bi bila riječ o studentima koji ne primaju stipendiju i koji su izabrali fakultet, odnosno smjer koji se ne nudi na području naše županije.

- Ne smijemo u ovom trenutku zaboraviti na mlade. Imate nekoliko stotina obitelji iz Varaždinske županije čija djeca studiraju na fakultetima za koje ne postoje smjeri u Gradu Varaždinu ili bližoj okolici. U najboljem slučaju, otišli su studirati u Zagreb - rekao je Zrinski.

Zrinski ispred SDP-a predlaže da se napravi natječaj, poput natječaja za stipendije.

- Predložit ćemo da se studentima sufinancira smještaj u iznosu od 1000 kuna. U ovom trenutku Županije će morati reči koliki bi ''zalogaj'' oni mogli podnesti i o kojem broju studenata bi se tu moglo raditi. Ja se nadam da će se tu moći skupiti do 30, 40 studenata, odnosno 300 do 500 tisuća kuna godišnje - pojasnio je. 

Komentari