varaždinske toplice

VIDEO: Snimka sjednice koja se uspjela održati poslije gotovo 50 dana

Grad Varaždinske Toplice oneomogućio je dijeljenje video linka sjednice, ali donosimo izravni link na održanu sjednicu Gradskog vijeća...
Objavljeno: 03.02.2021. 16:05

Zadnja izmjena: 09.02.2021. 10:45

Ovdje pogledajte snimku sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinskih Toplica, koja se održala u srijedu 3. veljače, iz trećeg pokušaja, nakon što su vijećnici vladajućih u prethodna dva slučaja srušili kvorum.

S obzirom da je Grad Varaždinske Toplice onemogućio dijeljenje video linka sjednice, istu možete pogledati kliknuvši ovdje...

KRONOLOGIJA

PRVI POKUŠAJ

Prvi pokušaj održavanja sjednice, 21. prosinca 2020. godine, završio je nakon glasovanja o petoj točci dnevnog reda. Tada je vijećnik Stjepan Denžić ispred kluba HSLS zatražio stanku, nakon koje je konstatirano da čak devet od ukupno petanest vijećnika nedotaje. Sjednicu su napustili vijećnici: Dragan Dašić, Ljubica Nofta, Borislav Antolović, Stjepan Denžić, Nenad Posavec, Draženko Pokos, Danijel Remenar, Ivan Dvorski i Josip Obad. 

DRUGI POKUŠAJ

Do sljedećeg pokušaja održavanja sjednice došlo je 25. siječnja ove godine, no tada je sjednica trajala još kraće – manje od svega 14 minuta. Vijećnik HSLS-a Stjepan Denžić tada se usprotivio namjeri da vijećnici Željko Bedeković i Srećko Detelj postavljaju pitanja („nije aktualni sat“). S obzirom da je predsjednik Gradskog vijeća Franjo Prstec ustrajao u svojoj namjeri da im dopusti postavljanje pitanja, vijećnici HSLS-a Stjepan Denžić i Draženko Pokos napustili su dvoranu i vijećnici su ponovno ostali bez kvoruma.

Komentari