finalno očitovanje

eTV - Čehokova lista protiv proračuna: Nadamo se da bankrot neće podržati ni HDZ ni Budimo grad

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.11.2022. 11:29

Zadnja izmjena: 25.11.2022. 12:26

Foto: Luka Šalamun

Nezavisna lista Ivana Čehoka, očekivano, neće podržati proračun Grada Varaždina o kojem će se glasovati sljedeće srijede. 

Kako su ponovili na današnjoj konferenciji za medije, glavni razlog je trošak predviđen za zbrinjavanje bala.

- Bosilj danas ima 1.820 kuna po toni plus PDV te 4 posto minimalne kamate. Dakle, on ima tri puta veću kamatu nego što smo imali mi. Kada smo mi to predlagali, Bosilj i Budimo grad su valjali bale po Korzu, uvjeravali da će to zbrinuti jeftinije i povoljnije te da mi zadužujemo našu djecu sa 100 milijuna. Ako je to bilo zaduživanje, onda je ovo što Bosilj sad predlaže bankrot koji neće otplatiti naši unuci - rekao je Čehok i dodao kako vjeruje da HDZ i Budimo grad neće podržati ovaj proračun.

Opet traže ostavku Zdravke Grđan

Uz to, Čehok je rekao kako će ponovno tražiti odgovornosti predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan jer je, kako tvrdi, lagala ostalim članovima Gradskog vijeća. "Prije dva tjedna je konačno plaćena zakupnina od poljoprivrednih proizvođača Cafuk. Ona je lagala godinu dana vijećnike da su oni sve na vrijeme platili, a koliko čujem, oni su tek platili prije dva tjedna. Takva osoba ne može biti Predsjednik vijeća i nadam se da će nas u tome podržati HDZ i Budimo grad, tko god da to danas bio", rekao je Čehok.

Komentari