kod proračuna suzdržani

eTV - Reformisti: Nismo protiv spomenika Tuđmanu, ali to je jedini Stričakov projekt

Proračun, kako su se izjasnili, neće podržati jer smatraju da je Anđelko Stričak preslikao njihove projekte, te da je spomenik prvom predsjedniku jedini njegov projekt - osim Regionalnog centra za civilnu zaštitu...
Objavljeno: 30.11.2021. 08:30

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 11:09

Foto: Dino Možek

"Nemamo ništa protiv spomenika Franji Tuđmanu, no ako je za idejno rješenje 100.000 kuna 1 posto sredstava, nadam se da ne govorimo o spomeniku vrijednosti 10 milijuna kuna" - rekli su danas Reformisti uoči izglasavanja županijskog proračuna za iduću godinu.

Proračun, kako su se izjasnili - neće podržati, jer smatraju da je Anđelko Stričak preslikao njihove projekte, te da je spomenik prvom predsjedniku jedini njegov projekt - osim Regionalnog centra za civilnu zaštitu, za koji, kako tvrde, njima ministarstvo nije bilo spremno dati sredstva.

- Vesli nas da prijedlog proračuna preslikava projekte bivšeg župana i mene kao njegovog zamjenika, no istovremeno nas žalosti jer ne nudi ništa novo. Ne možemo podržati ovaj proračun jer bi podrška ovakvom proračunu značila podršku stagnaciji, a ne možemo biti ni protiv jer preslikava projekte bivše županijske vlasti - rekao je Robert Vugrin.

Ništa protiv, ali..

"Taj iznos za idejno rješenje spomenika Tuđmanu, za što se inače daje maksimalno 1 posto ukupne vrijednosti projekta je prevelik te se nadam se da ne govorimo o spomeniku vrijednosti 10 milijuna kuna. Uz dužno poštovanje pokojnom bivšem predsjedniku i njegovom doprinosu, nemamo ništa protiv spomenika, no to nije razvojni projekt koji će biti od iznimne važnosti za budućnost županije "- rekao je Robert Vugrin.

Komentari