prozivka

eTV - Reformisti: Stričak je zaustavio ulaganja od 600 milijuna kuna u Varaždinske Toplice

"Nisam se do sad posebno uključivao s kritikom, ali ova priča je za Varaždinsku županiju izuzetno važna. Pokušaj da se potvrdi laž iz izborne kampanje ne smije biti alibi za upropaštavanje budućnosti građana", rekao je na jutrošnjoj konferenciji Čačić...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.01.2022. 12:39

Zadnja izmjena: 20.01.2022. 12:52

Foto: Fran Bijelić

''Kako bi opravdao svoju laž iz kampanje da želimo privatizirati bolnicu u Varaždinskim Toplicama, što je zakonski nemoguće, župan Anđelko Stričak stopirao je već gotovo idejno rješenje novog hotelskog kompleksa s tisuću novih ležajeva na temelju čega bi Varaždinske Toplice dobile već predviđenih 600 milijuna kuna iz Europskog fonda za obnovu i razvoj'', poručili su danas Reformisti na konferenciji za medije.

Reformisti kažu kako je projekt zaustavljen s obrazloženjem da će se pronaći ''drugačije rješenje'', no nakon toga je izbačen iz konačne verzije Razvojnog sporazuma za Sjever, u kojem se, kako dodaju, nalazio od samoga početka.

- U Sporazumu su predviđene i potpisane investicije za Krapinske, Stubičke, Daruvarske te Termalne Toplice u Kloštru Podravskom u iznosu od milijardu i 35 milijuna kuna, dakle svi osim nas, a naše su Toplice najveće i najstarije u cijeloj Hrvatskoj. Novi bjelovarsko-bilogorski župan, HDZ-ovac, zadržao je pritom projekt prošlog župana koji nije njegova politička opcija - rekao je predsjednik Reformista Radimir Čačić

Zajedno s Čačićem, na presici je govorio i dopredsjednik županijske oraganzacije Reformista Željko Bedeković koji je najavio kako će o tome biti riječi i na Županijskoj skupštini.

- Javno upozoravamo i upozoravati ćemo na posljedice ovakvih odluka i tražimo da se odmah završi projektna dokumentacija i izgradnja hotelskog kompleksa uvrsti u Razvojni sporazum te zatraži EU financiranje - rekao je Bedeković.

- Nisam se do sad posebno uključivao s kritikom, ali ova priča je za Varaždinsku županiju izuzetno važna. Pokušaj da se potvrdi laž iz izborne kampanje ne smije biti alibi za upropaštavanje budućnosti građana - zaključio je Čačić i dodao kako je riječ o 500 radnih mjesta.

 

Komentari