središnji odbor reformista

eTV: Čačić pokreće prikupljanje 20 tisuća potpisa za Zorana Milanovića

Radimir Čačić otkrio i planiraju li samostalan izlazak na parlamentarne izbore koji će uslijediti nakon predsjedničkih...
Objavljeno: 16.11.2019. 12:52

Zadnja izmjena: 16.11.2019. 13:37

Foto: /Video: Dario Jurčević

U znak podrške Zoranu Milanoviću na predstojećim predsjedničkim izborima, Reformisti će prostor sjeverne Hrvatske prekriti s više od dvije stotine plakata, citylightova, a kreću i u projekt prikupljanja dvostruko većeg broja glasova nego što je Milanoviću uopće potrebno kako bi potvrdio svoju kandidaturu.

Rečeno je to uoči početka Središnjeg odbora Narodne stranke – reformista koji se održao u Varaždinskim Toplicama, pri čemu je Radimir Čačić istaknuo kako Reformisti to čine ne samo kako bi iskazali vlastitu podršku spomenutom predsjedničkom kandidatu, nego i kako bi demonstrirali snagu vlastite stranke na ovom prostoru za nadolazeće parlamentarne izbore. Podršku, dakle, namjeravaju osigurati samostalno, ne ulazeći u aktivnosti drugih stranaka koje podržavaju Milanovića.

Samostalano na parlamentarne

- Malo stranaka u ovoj zemlji može reći da će sutra sasvim sigurno biti parlamentarna stranka. To mogu HDZ, SDP, mi i IDS. Točka. Sve drugo će biti ili neće – rekao je Čačić, otkrivši kako su već i nadležna tijela stranke Reformista potvrdila odluku o samostalnom izlasku Reformista na parlamentarne izbore, odnosno sa srodnim centrističkim strankama. I nadalje će, stoga, ostati opozicija HDZ-u.

- Jedina stvarna točka na kojoj se mjeri opozicija je proračun. I vidi čuda tko je izglasao proračun. Osim beskonačne količine SDP-ovih prebjega, to je koalicijski partner SDP-a, HSU, te jedan član kluba IDS-a. To su bili ključni glasovi koji su prelomili proračun. Tko nije glasovao za proračun? Reformisti. O HNS-u, naravno, neću ni govoriti... – rekao je Čačić u Varaždinskim Toplicama koje su ga ovog tjedna proglasile počasnim građaninom.

Komentari