Održana presica

eTV - Reformisti: Ovo su naša tri ključna zahtjeva uoči donošenja proračuna

Gradski Reformisti održali su danas konferenciju za medije na kojoj su iznijeli njihove programske smjernice za proračun Grada Varaždina 2022. godine.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.11.2021. 12:29

Zadnja izmjena: 05.11.2021. 12:39

Foto: Luka Šalamun

Gradski Reformisti održali su danas konferenciju za medije na kojoj su iznijeli njihove programske smjernice za proračun Grada Varaždina 2022. godine.

Kako su naveli, prioritetne točke za koje žele da se uključe u nadolazeći proračun, a koje su ujedno bile i sastavni dio predizbornig programa Zdravke Grđan su osiguranje jačeg sufinanciranja produženog boravka, veće sufinanciranje školske prehrane za svu djecu te jačanje pronatalitetne politike.

Konkretno, Reformisti traže da je da Grad pokriva 70 % produženog boravka u školama čime bi roditelji morali platiti 140 kuna umjesto dosadašnji 230kn, odnosno 30%. Također, traže da Grad izdvoji dodatna sredstva za financiranje školske prehrane, kojima bi ona bila dostupnija svim učenicima u osnovnoj školi te povećanje nagrade/donacije za svako novorođeno dijete na 5.000 kuna, dok sada donacija iznosi 2000 kuna.

- Jutros smo imali pozitivan i konstruktivan sastanak s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom i tu smo definirali stvari koje su vezane na naš program i ono što će definitivno ući u proračun 2022. godine - rekla je Zdravka Grđan.

Presica je ujedno održana nakon ponovnog izbora Roberta Vugrina na čelo gradske organizacije Reformista, a na njoj je sudjelovala i vijećnica Mirjana Kolarek Karakaš.

- Nalazimo se već u studenom, izrada proračuna je u punom tijeku i ovo je najbolje moguće vrijeme. Sam sporazum je bio transparetno komuniciran i iz njega su razvidni pojedinačni ciljevi na kojima NS Reformisti inzistira. Iako su ciljevi postavljeni za kompletno mandatno razdoblje, određene pomake treba već danas napraviti - rekao je Robert Vugrin.

 

Komentari