lokalni izbori 2021.

eTV - Reformisti podržali Zdravku Grđan: Pobjeđujemo u drugom krugu!

Zdravka Grđan nosit će i listu Reformista, ali također kao nezavisna kandidatkinja, zajedno sa svojom zamjenicom Mirjanom Kolarek Karakaš...
Objavljeno: 25.03.2021. 12:57

Zadnja izmjena: 25.03.2021. 14:06

Nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Zdravku Grđan danas su podržali Reformisti, te najavili pobjedu u drugom krugu lokalnih izbora. 

— Gospođu Grđan do danas je prepoznavalo 25 posto glasača Reformista kao svoju kandidatkinju, a sada, s našom izravnom podrškom, ona pobjeđuje aktualnog gradonačelnika. Ne slučajno. Gospođa Grđan u drugom krugu dobiva najveći broj glasova i SDP-a i HDZ-a, što znamo da ni kod koga drugoga ne može biti slučaj — rekao je predsjednik Reformista, varaždinski župan Radimir Čačić.

Zdravka Grđan nosit će i listu Reformista, ali također kao nezavisna kandidatkinja, zajedno sa svojom zamjenicom Mirjanom Kolarek Karakaš. Takvu odluku Reformista Čačić je obrazložio sljedećim riječima:

"Problem lokalnih šerifa"

— Svaka moć korupmira, a apsolutna kontrola i moć korumpiraju apsolutno. To je problem tih tzv. lokalnih šerifa, koji se svode na "ja sam, a ovi iza mojeg imena ne postoje". Ove kandidatkinje šalju poruku da idu kao nezavisne, nude svoj program, prihvaćaju sugestije i stranaka i građana, ali u Gradskom vijeću to neće biti njihova "osobna igračka" nego su spremne surađivati s ozbiljnim ljudima, tj. u ovom konkretnom slučaju, s vladajućom strankom u ovoj županiji — zaključio je Čačić.

"Spašavanje vlastite kože"

"Ovaj prekrasan grad je danas loše vođen, statičan, devastiran, derutan, bez ideja, kreacija, vizije i vodstva, sveden na male osobne interese i male osobne igre spašavanja vlastite kože. Nekada, kroz povijest, Grad Varaždin je bio predvodnik civilizacijskih vrijednosti Europe, neka vrsta njezina ambasadora na prostoru današnje Hrvatske i on to ponovno može i mora biti - zaključio je Čačić, dodajući kako Reformisti ovime pokazuju širinu i uključivost, jednako kao i nezavisne kandidatkinje.

Komentari