prezentirani rezultati

eTV - Prihod Špancirfesta nadmašio pretpandemijsku godinu, a posjetitelja je bilo 230 tisuća

Gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica Turističke zajednice Jelena Toth predstavili su rezultate Špancirfesta, koji je prema ostvarenom prihodu i u više drugih aspekata nadmašio pretpandemijsku 2019. godinu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2021. 12:13

Zadnja izmjena: 21.09.2021. 12:21

Foto: Luka Šalamun

Ukupan prihod ovogodišnjeg Špancirfesta po broju izdanih računa veći je od prihoda iz 2019. godine, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica TZ Grada Varaždina govori o rezultatima ovogodišnjeg festivala.

- Bez obzira na enormni broj posjetitelja, epidemiološka situacija u Gradu Varaždina bila je stabilna, čak i desetak dana nakon festivala. To je u ovoj situaciji jedna od bitnih stvari. Ukupan prihode ove godine po broju izdanih računa veći je od ovog iz 2019 i  opravdao je sva očekivanja - rekao je gradonačelnik Bosilj.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice, ove godine je Špancirfest održan u iznimno zahtjevnim i izazovnim uvjetima.

- Prema procjenama PU varaždinske, festival je tokom 10 dana posjetilo preko 230 tisuća posjetitelja. Što se tiče sustava eVisitor, zabilježen je pad od 15 posto s obzirom na 2019 godinu koja je bila rekordna u dolascima, tako da je broj noćenja manji za 5 posto - rekla je Toth i dodala kako su ipak unatoč svemu ove brojke jako zadovoljavajuće.

Što se pak tiče ukupnog ostvarenog turističkog prometa u Varaždinu, u deset dana trajanja festivala, u trgovini i  ugostiteljstvu generiran je promet u iznosu od 72,1 milijun kuna što je povećanje u odnosu na 2019. godinu.

 

Komentari