radovi završeni

eTV| Na križanju Biškupečke i Gospodarske ulice službeno otvoren novi rotor

Raskrižje Biškupečke i Gospodarske ulice te Trga Ivana Perkovca u potpunosti je rekonstruirano a vrijednost radova je bila nešto viša od 1,5 milijuna kuna.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.12.2019. 10:10

Zadnja izmjena: 24.12.2019. 10:43

Foto: Luka Šalamun

 

I službeno je pušten u promet rotor u Biškupcu. Raskrižje Biškupečke i Gospodarske ulice te Trga Ivana Perkovca u potpunosti je rekonstruirano a vrijednost radova je bila nešto viša od 1,5 milijuna kuna.

Radove su izvodila poduzeća COLAS i Varkom. Raskrižje je riješeno kružnim prometom, u potpunosti je rekonstruirana cesta, postavljeni su novi rubnjaci, riješena odvodnja oborinske vode, uređeni su nogostupi, biciklističke staze i javna rasvjeta.

Puštanju u promet prisustvovao je uz nadležne pročelnike i zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar koji je naglasio - Kao što smo i najavili, radovi su trajali dva mjeseca, a sada je rotor završen i pušten u promet. Završetkom godine ne završava i naš tempo radova. Ove godine obnovili smo dvadesetak ulica te rotore i igrališta. Za slijedeću godinu najavljujemo isti tempo, obnovit ćemo također dvadesetak ulica zajedno s prigradskim naseljima gdje traje projekt Aglomeracije. Kada se tamo u prigradskim naseljima završe radovi, krenut ćemo s uređenjem cesta, nogostupa, rubnjaka i biciklističkih staza – kompletne infrastrukture. – zaključio je zamjenik gradonačelnika Avar

Komentari