Rukometno čudo

Rukometaši Vidovca nošeni gromoglasnom podrškom 900 navijača stigli do četvrtfinala Hrvatskog kupa

Objavljeno: 16.03.2016. 21:35

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 11:34

Foto: Ivan Tomašković

Iz vidovečkog tabora najavljivali su utakmicu sezonu, a današnji susret osmine finale Hrvatskog rukometnog kupa to je i bio. Vidovčani nošeni gromoglasnom podrškom čak 900 navijača stigli su do pobjede protiv premijerligaša Buzeta, slaveći 27:23.

Na startu susreta krilni igrač Marko Težak zabio je prva tri pogotka domaće momčadi, a rezultat je u četvrtoj minuti bio 3:1. Vidovečki rukometaši nastavili su furiozno i odvojili se na 7:4. No, Buzećani su im vratili 4:0 i prešli u vodstvo od 8:7. U nastavku su rukometaši Igora Senečića vratili prednost na svoju stranu i pogodak prednosti sačuvali do odlaska na odmor. U posljednjim sekundama za 14:13 zabio je Miljenko Melnjak.

Drugi dio nešto bolje su otvorili gosti i minimalnu prednost preselili na svoju stranu. Vidovčani su ponovo dodali gasa i na krilima odličnog Kristijana Štefičara ponovo bili u vodstvu. Od 40. minuti i prednosti 18:16, jedan do dva gola prednosti čuvali su i u posljednjih pet minuta podebljali svoje vodstvo za veliko slavlje i konačnih 27:23.

Slavlje nakon utakmice pogledajte u videu.

Briljirao Štefičar

Ekipu je do pobjede nosio već spomenuti Štefičar koji se na kraju devet puta upisao u strijelce.

- Igrali smo kao ekipa. Ušli smo svi na glavu, svatko je dao svoj maksimum. Sreća je bila danas malo više na mojoj strani pa od tuda i toliko pogodaka - rekao je Štefičar nakon susreta. Odličan je bio i rutiner Zoran Jeftić koji je zabio pet golova.

- Mi smo se potajno nadali da možemo do slavlja. Prvi smo u ligi i svjesni smo bili svojih mogućnosti. Samo je bilo pitanje kako ćemo odreagirati u početnih 15 minuta. S obzirom na to da smo dobro odreagirali, cijelu utakmicu smo kontrolirali rezultat - rekao je Jeftić i dodao kako je velik obol dala i publika koja ih je gromoglasno pratila.

Fantastična publika

- Publika nije osmi igrač nego prvi igrač, stvarno svaka im čast. Ovakav ambijent i ovakve utakmice već jedno vrijeme nije bilo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj - dodao je Jeftić.

Presretan je bio i strateg Vidovčana Igor Senečić.

- Ovo je rukometni kraj koji živi za takve utakmice. Mjesecima smo čekali utakmicu protiv Buzeta, spremali se i ponosan sam što sam dio ove klape - poučio je Senečić koji se u četvrtfinalu Kupa nada županijskom derbiju.

- Sad je vruća glava i s ovakvom igrom nemamo šanse jedno protiv Zagreba i Nexea. U neku ruku htio bi da igramo županijski derbi protiv Dabrova pa do to bude prava rukometna fešta- zaključio je Senečić.

Djelić atmosfere s današnje utakmice donosimo u fotogaleriji.

 

Komentari