aktualni sat

Video - Plenković u Saboru: Koliko sam ja shvatio, Stričak je bio žrtva, on je udaren

Objavljeno: 28.09.2022. 11:32

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 12:46

Premijer Andrej Plenković danas se u Hrvatskom saboru očitovao o incidentu u kojem je župan Anđelko Stričak ozlijeđen.

Učinio je to na zastupničko pitanje Natalije Martinčević, koja od njega tražila da župana Varaždinske županije prisili na ostavku.

- Vjerujemo da je župan Stričak već podnio ostavku, međutim, vi se ovdje kontinuirano pozivate na nultu stopu tolerancije protiv korupcije pa vas molim da se sada pozovete na nultu stopu tolerancije prema nasilju, osudite ovakve ispade i pozovete župana Stričaka na ostavku, ako to već nije učinio - rekla je Martinčević, tvrdeći u Sabornici kako je župan bio „prema izjavama svjedoka vidno alkoholiziran“.

Plenković joj je na to odgovorio:

- Koliko sam ja shvatio, tu je gospodin Stričak bio žrtva, on je udaren u tom incidentu, za koji bi u svakom slučaju bilo bolje da se nije dogodio – rekao je, dodajući da joj može odgovoriti i pisano.

'Nismo Gotham City'

Martinčević, međutim, nije bila zadovoljna njegovim odgovorom:

- Nisam ja ovdje dala svoju interpretaciju događaja. Pročitala sam policijsko izvješće MUP-a gdje ne piše da je gospodin Stričak bio "žrtva obračuna, već piše da je "prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika te prekršajno prijavljen za remećenje javnog reda i mira". Nigdje ne piše da je on bio napadnut, on je samo bio sudionik sukoba, to je velika razlika i zato vas na to upozoravam – rekla je Martinčević i ponovila ono što je već iznosila za HRT, uz zaključak:

- Varaždin nije Gotham City da se svako malo jedan dužnosnik kontinuirano pojavljuje u nekakvim fizičkim obračunima i prijavama za nasilje, molim vas da reagirate.

Komentari