kupili šest strojeva

eTV: Investicija od gotovo 2 milijuna eura u Preradi plastike Šantek - slijede nova zapošljavanja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.03.2018. 09:38

Zadnja izmjena: 16.03.2018. 09:42

Foto: Viktor Hranić

Prerada plastike Šantek iz Novog Marofa bavi se izradom predmeta od plastičnih masa i umjetnih smola, a u zadnje dvije godine, zahvaljujući sredstvima Europske unije, investirali su gotovo 2 milijuna eura.

Proizvodi ove poznate novomarofske tvrtke primjenjuju se u građevinarstvu, elektroindustriji, tekstilnoj industiji i prometnoj signalizaciji, pri čemu se koriste najsuvremenijom tehnologijom, a posljedni investicijski ciklu sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Dogradili su, naime, proizvodni prostor i kupili nove strojeve.

-  Proširili smo proizvodni prostor za 1600 kvadrata i kupili šest grupa strojeva: COEX ekstruder za proizvodnju folije, liniju za reciklažu folije, mašinu za zavarivanje vrećica, centralni sustav dobave materijala, centralni sustav hlađenja vode ekstrtudera i ostalih strojeva, mlinove za mljevenje plastike, čime smo omogućili povećali kapacitet proizvodnje - kaže vlasnik obrta Velimir Šantek o investiciji od gotovo 2 milijuna eura koja je 45% sufinancirana europskim novcem.

Prerada Plastike Šantek trenutno zapošljava 20-ak ljudi, a prema riječima vlasnika, povećanjem proizvodnog kapaciteta u planu su i nova zapošljavanja.

Komentari