živi show u sdp-u

VIDEO: Antolić Vupora fizički spriječila Markovića da odgovara na pitanja novinara

Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora danas je Miroslava Markovića fizički spriječila u tome da se očituje o svojem imenovanju u Nadzorni odbor Termoplina...

Piše: evarazdin

Objavljeno: 08.06.2020. 12:37

Zadnja izmjena: 08.06.2020. 12:40

Predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora danas je Miroslava Markovića fizički spriječila u tome da se očituje o svojem imenovanju u Nadzorni odbor Termoplina, za koje su zapisnici SDP-a otkrili da je do njega došlo naprosto zbog činjenice da je predsjednik gradskog SDP-a u tom trenutku bio nezaposlen. Predsjednik Krapinsko-zagorskog SDP-a Željko Kolar sve je gledao s dozom nelagode i neugodnosti.

>>O imenovanju Miroslava Markovića u Nadzorni odbor Termoplina pisali smo ovdje.

NOVINARKA: Imam još dva pitanja za gospodina Markovića, ako može. Kako komentirate činjenicu da ste u Nadzorni odbore gradske tvrtke izabrani po kriteriju jer ste bili tada nezaposleni?

Nakon postavljenog pitanja, predsjednik gradskog SDP-a Miroslav Marković odlučio je benevolentno odgovoriti na postavljeno pitanje, međutim u tom trenutku ispred njega se fizički ispriječila predsjednica županijskog SDP-a, zauzevši govornicu. Marković je na to reagirao kao gospodin, izmaknuo se i prepustio Barbari Antolić Vupori govornicu.

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA: Samo malo, samo malo!

Miroslav Marković je i dalje pokušao doći do riječi – odgovoriti na postavljeno pitanje, međutim Antolić Vupora čvrsto ga je odlučila u tome spriječiti.

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA: Dakle, ja bi vas molila jednu stvar, rekla je Antolić Vupora, ispriječivši se između predsjednika gradskog SDP-a i mikrofona. Predsjednik Krapinsko-zagorskog SDP-a s dozom neugodnosti i nelagode gledao je što se događa, a Barbara Antolić Vupora nastavila je govoriti.

Antolić Vupora:

"Ovo je konferencija za novinare! Ovo nije konferencija za novinare! Ja neću dopustiti!"

 

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA: Mi smo ovdje sazvali konferenciju za novinare za prijenos one osnovne  politike koja se odnosi na implementaciju i razgovore oko programa.

Rekla je Antolić Vupora, međutim već u sljedećoj rečenici, i iz samo njoj poznatih razloga, rekla je kako „ovo nije konferencija za novinare“.

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA: Ovo nije konferencija za novinare i nisu pitanja koja bi trebali… ovoga…  biti u fokusu našeg interesa, vezana uz to kako netko nekoga doživljava. Dakle, ja neću dopustiti osobni obračun na ovoj razini.

Novinarka je pokušavala doći do riječi.

NOVINARKA: To nije istina.

Rekla je novinarka, međutim predsjednica županijskog SDP-a kao da nikada nije čula za slobodu medija i slobodu postavljanja novinarski pitanja, naročito kada je riječ o – u najmanju ruku – diskutabilnim političkim imenovanjima.

BARBARA ANTOLIĆ VUPORA: Kao što sam rekla… Dakle, bitno je da na osobnoj razini bilo tko od vas ne shvaća SDP kao sredstvo za ostvarenje svojeg cilja. Pa, čak i u medijima.

Značenje posljednje rečenice predsjednice županijskoga SDP-a teško je dokučiti. No, ljutiti pokušaj zabrane postavljanja bilo kakvih pitanja koji je uslijedio, rijetko se susreće – pa i u hrvatskim okvirima novinarskih sloboda.

"Konferenciju za novinare vodim ja!"

ANTOLIĆ VUPORA: Dakle, ja ću vas lijepo moliti da pitanja danas vežete uz temu gospodarstva.  Konferenciju za novinare vodim ja, i ako je vaše pitanje vezano uz gospodarski program onda ga molim vas postavite. Ako je pitanje vezano uz one teme koje vi obrađujete, jako ćemo biti voljni omogućiti vam termin osobni sa gospodinom Markovićem s kojim očito imate osobni obračun.

NOVINARKA: Nemamo mi nikakav osobni obračun. Znači, gospodin Marković neće odgovoriti na pitanje?

ANTOLIĆ VUPORA: Ne, ne, ne!

 

Komentari