presica uoči sjednice

eTV - Marković o šest gorućih pitanja, poručuje da se radi i da nema razdora

Goruća tema ovih dana je mini tržnica, a nakon što je NL Ivana Čehoka objavila kako građani potpisuju peticiju protiv lokacije u Ulici Vilka Novaka, Marković je danas potvrdio da su u Gradu primili taj dokument...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.09.2021. 22:26

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 22:26

Foto: Luka Šalamun

Predsjednik SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i gradski vijećnik SDP-a Bruno Ister održali su danas konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na proteklo razdoblje, ali i komentirali aktualne gradske teme.

  • "Netočno je da se ne radi ništa": Apsolutno su netočne tvrdnje da se u Gradu ne radi ništa otkako je SDP preuzeo vlast. Sutra je na rasporedu druga radna sjednica sa preko 20 točaka. Radi se puno novoga i bitno je napomenuti da se SDP zalagao za promjene koje su se počele dešavati".
  • Ugovori na neodređeno, stipendije, parkiranje...  Neki od razulata koje je istaknuo Marković su, primjerice, ugovore na neodređeno za učitelje u produženom boravku, povećanje stipendija za studente te promjenu odluke o parkiranju.
  • Mladima stanovi za najam: Marković je najavio projektiranje i izgradnju zgrade u kojoj će biti stanovi za najam za mlade obitelji, dok bi se u prizemlju trebao nalaziti dječji vrtić. "Pokušat ćemo da to to ide preko sufinacniranja preko APN-a preko Gradskih stanova. Želimo mladima dati dostupnost da ostanu tu živjeti u kvalitetnom okruženju, a da ne ulaze u dužničko ropstvo sljedećih 30 godina", rekao je.
  • "Naslijeđeni nedovršeni projekti": Prema riječima Brune Istera, od bivše gradske vlasti naslijedili su projekte koje je trebalo dovršiti, a tiču se podzemnih spremnika, aerodroma, Kućanske rampe i servisne ceste u Brezju. "U Brezju treba razmaknuti bale i mi smo taj posao uz brojne naporne uspjeli pokrenuti. Na dobro smo putu, došla je inspekcija i imamo zapisnik kojem piše da se ništa nezakonito ne događa."

O pitanju mini tržnice

Goruća tema ovih dana je mini tržnica, a nakon što je NL Ivana Čehoka objavila kako građani potpisuju peticiju protiv lokacije u Ulici Vilka Novaka, Marković je danas potvrdio da su u Gradu primili taj dokument. "Mi smo taj projekt naslijedili i ne želimo da propadne. Pregledali smo cijeli grad i ustvrdili da je to najbolja lokacija. Mi nećemo uništiti dječje igralište, to je samo nekoliko klupa i sve će se uklopiti u park. Veći problem su tamo oni koji piju. Kupe pivo u Konzumu i onda u parku ostavljaju smeće i nered", rekao je Marković.

Ima li razdora u koaliciji

Što se tiče imenovanja direktora u javim poduzećima Marković je ustvrdio kako sa svojim koalicijskim partnerima o tome - "NE RAZGOVARA". "Mijenjamo nadzorne odbore i upravna vijeća i to sa stručnim ljudima, a jedan od uvjeta je njihova kompetentnost. Budimo grad i Reformisti su naši projektni partneri i sukoba nema jer ih mi ne postavljamo", rekao je Marković.

Komentari