održana presica

eTV - Bosilj najavio proračun i smanjenje prireza: Glavni prioritet će nam biti projektiranje

Što se tiče komunalnih radova, Bosilj je izdvojio projekt Kućanske rampe koji bi trebao biti gotov sljedeće godine, sanaciju Ulice Vatroslava Lisinkog, Habdelićev trg te ulice u prigradskim naseljima.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.12.2021. 14:36

Zadnja izmjena: 04.12.2021. 05:31

Foto: Dino Možek

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća na redu je glasovanje o proračunu, koji iznosi 450 milijuna kuna, a kada se pribroje sve ustanove, ukupno 550 milijuna. 

Ključni elementi proračuna, kako je na današnjoj presici istaknuo gradonačelnik Neven Bosilj, su: rezervacija sredstava za projektiranje, projekt Kućanske rampe, sanacije određenih ulica, a predlaže se i smanjenje prireza, kao i smanjenje poreza na potrošnju.

- Glavni prioritet će nam biti projektiranje i to moramo završiti u prvoj polovici sljedeće godine. Za taj dio smo izdvojili 5 milijuna kuna kako bismo imali gotove projekte s kojima ćemo aplicirati na Nacionalni program otpornosti i oporavka te Operativni program konkurentnosti i kohezije - rekao je Bosilj.

Što se tiče komunalnih radova, Bosilj je izdvojio projekt Kućanske rampe koji bi trebao biti gotov sljedeće godine, sanaciju Ulice Vatroslava Lisinkog, Habdelićev trg te ulice u prigradskim naseljima.

Osim donošenja proračuna, prijedlog gradske vlasti je smanjenje prireza s 10 % na 7,5  % o čemu se već raspravljalo i na proteklim sjednicama, te smanjenje poreza na potrošnju s 3 % na 2 %.

Vezano uz Plitvicu, u Zagrebu sa Stričakom

O projektu šetnice uz Plitvicu raspravljalo se i na županijskoj skupštini, a gradonačelnik je objasnio kakvi su daljnji planovi s tim projektom. - Ja sam se upravo vratio sa sastanka u Hrvatskim vodama gdje je bio i župan Stričak i dogovorili smo da će u plan Hrvatskih voda za sljedeću godinu ući nasip uz Plitvicu, a Varaždin će sudjelovati sa svojom komponentom rješavanja šetnice i biciklističke staze, tako da ću tu stvar amandmanom morati predložiti na ovaj proračun - rekao je Bosilj i dodao kako se radi o projektu vrijednom 20 milijuna kuna od čega će Grad izdvojiti 8 milijuna kuna. 

Komentari