ususret sjednici

eTV - Županijski HDZ: Uz podršku Vlade, donosimo najveći proračun od osnutka

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Goran Kaniški istaknuo je kako je riječ o najvećem proračunu od osnutka Varaždinske županije, a iznosi 304,6 milijuna kuna, odnosno 1,7 milijardi kuna sa svim projektima, te ima snažnu podršku...
Objavljeno: 29.11.2021. 09:26

Zadnja izmjena: 29.11.2021. 09:26

Foto: Dino Možek

Klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a sazvao je konferenciju za medije kako bi predstavili proračun Varaždinske županije za iduću godinu.

Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Goran Kaniški istaknuo je kako je riječ o najvećem proračunu od osnutka Varaždinske županije, a iznosi 304,6 milijuna kuna, odnosno 1,7 milijardi kuna sa svim projektima.

Najviše se, kako je naglasio Kaniški, izdvaja za obrazovanje - 51 posto proračuna, odnosno 156,2 milijuna kuna, pri čemu je glavni cilj osigurati jednosmjensku nastavu u svim školama na području Županije. Slijedi zaitm zdravstvo za koje se izdvaja 16 posto, odnosno 48,8 milijuna kuna. Tu je Kaniški istaknuo Centralni operacijski blok, Respiracijski centar Klenovnik i druge projekte. Treće najvažnije ulaganje je u energetiku, za što se izdvaja 10 posto proračuna, odnosno 31,2 milijuna kuna, a cilj je izgraditi geotermalnu elektranu na području Malog Bukovca. Riječ je o drugoj takvoj elektrani u Hrvatskoj, koja bi županiji osigurala energetsku samodostatnost i proračun povećala za 50 posto.

- Program je prezentiran i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću koji je dao snažnu podršku županijskom vodstvu i najavio skoro potpisivanje Razvojnog sporazuma za Sjever 'teškog' čak 15 milijardi kuna. Taj rezultat je ostvariv te postoji vertikala vlasti između vodstva Varaždinske županije i Vlade Republike Hrvatske i Sabora, a ova županijska vlast otvorena je za suradnju sa svim političkim i drugim akterima u cilju nesmetanog razvoja naše županije - rekao je Kaniški.

Komentari