održana presica

eTV - Čehok kontra svih: Gnjila koalicija HDZ-SDP želi spalionicu, idemo na opoziv!

Čehok je prozvao sve stranke iz gradskog vijeća, uključujući i HDZ s kojim koalira na županijskoj razini, da podržavajući proračun Nevena Bosilja, podržavaju i izgradnju spalionice koju „Neven Bosilj gura na mala vrata“...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.12.2021. 10:04

Zadnja izmjena: 13.12.2021. 10:53

Ukoliko netko još jednom spomene da će graditi spalionicu kako bi riješio bale, mi ćemo zatražiti referendum ili ćemo pokrenuti postupak opoziva gradonačelnika - rekao je na današnjoj konferenciji za medije Ivan Čehok.

Čehok je pritom prozvao sve stranke iz gradskog vijeća, uključujući i HDZ s kojim koalira na županijskoj razini, da podržavajući proračun Nevena Bosilja, podržavaju i izgradnju spalionice koju „Neven Bosilj gura na mala vrata“.

- Ne smijemo zaboraviti gradski HDZ, koji je nažalost samo tražio alibi da digne ruku za proračun. To je bila njihova odluka i oni će s tom odlukom morati živjeti – rekao je jutros Avar.

- Mi smo znali da će proračun proći jednom gnjilom širokom koalicijom i da će se mene pokušati spriječiti da prebivam to sjednici vijeća. Svi oni koji su glasali za proračun, glasali su za sve ono što je Bosilj govorio i prije i na samoj sjednici. Dakle, oni su glasali za to da se u Varaždinu predvidi izgradnja spalionice – rekao je Čehok i potom zaključio:

- Meni je nevjerojatno da Budimo grad, HDZ i Reformisti šute kad Bosilj spominje mogućnost izgradnje spalionice i još glasaju za takvoga čovjeka.

'Skupa Bosiljeva pogreška'

Kada je riječ o samom proračunu, Čehok kaže da je gradskoj vlasti „propao jedini projekt koji su imali“ – dječji vrtić u Hrašćici, a zbrinjavanje bala mogli bi platiti 50 posto više – samo zato što u trećem mjesecu ove godine SDP nije podržavao njihovu soluciju rješenja toga problema, odnosno integralnu nagodbu.

- I umjesto da građanima objasni: da, pogriješio sam; da, prevario sam vas; da, trebao sam prihvatiti integralnu nagodbu jer sam imao cijenu od 1.030 kn po toni,  a sada imam 1.430 po toni. Umjesto da prizna, da pogriješio sam, on se izvlači na to da je u međuvremenu diskontna stopa bila, pa zato danas cijena narasla. Diskontna stopa od ožujka kada smo imali 1030 do sada je 60 ili 50 posto u Hrvatskoj? Pa koga taj čovjek smatra budalom? – kazao je danas Čehok.

Komentari