župan anđelko stričak

eTV - Izvanredna presica: "Bolnica nema za plaće, a ravnatelj je otišao na godišnji, neka se lijepo odmori"

O tome je Županija bila obaviještena u petak, a župan Stričak ravnatelju bolnice dr. Nenadu Kudeliću zamjera što je u takvoj situaciji otišao na godišnji odmor...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2021. 10:14

Zadnja izmjena: 14.06.2021. 12:43

Župan Anđelko Stričak danas je sazvao izvanrednu konferenciju za medije, kako bi izvjestio o poteškoćama u varaždinskoj bolnici - točnije, o tome kako Općoj bolnici Varaždin nedostaju sredstva za isplatu plaća.

Kako je rekao Stričak, OB Varaždin na računu trenutno ima 19,8 milijuna kuna te joj nedostaje još 8,5 milijuna kuna kako bi mogli isplatiti plaće. O tome je Županija bila obaviještena u petak, a župan Stričak ravnatelju bolnice dr. Nenadu Kudeliću zamjera što je u takvoj situaciji otišao na godišnji odmor.

- Danas smo ujutro održali kolegij svih pročelnika i zamjenika ravnatelja Opće bolnice jer, gle čuda, ravnatelj nas je obavijestio da fali 8,5 milijuna kuna i otišao na godišnji. Poručujem mu da se lijepo odmori, da uživa na godišnjem, a mi ćemo danas ili sutra ovo riješiti. Ljudi su plaće zaradili i bit će sigurno isplaćene najkasnije do srijede. O tome hoće li Kudelić i dalje biti na čelu bolnice ćemo razgovarati kada se odmori, da dođe svjež, odmoran na razgovor - rekao je Stričak.

Komentari