veliki uspjeh

eTV - Tri zlatne medalje za Varaždinsko bučino ulje na prestižnom svjetskom natjecanju

Varaždinsko bučino ulje je na prestižnom svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.04.2022. 12:56

Zadnja izmjena: 11.04.2022. 13:14

Foto: Luka Šalamun

Varaždinsko bučino ulje je na prestižnom svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu osvojilo čak tri zlatne medalje za kvalitetu: zlata su osvojili OPG Žmegač, OPG Štorga i OPG Šipek.

Tom prilikom danas su se medijima u atriju Županijske palače prezentrirali ovi rezultati, a župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo je kako proizvodnja bučinog ulja u našim krajevima nije samo 'poljoprivredna proizvodnja' već tradicija i gastronomija.

- Ove nagrade su uvod u ono što slijedi 21. svibnja, a to je međunarodna izložba Alpe Jadran. Za sada je prijavljeno 156 uzoraka iz pet država. Još jednom čestitke svim dobitnicima na priznanju i bitno je napomenuti da je još uvijek otvoren natječaj, 12 mjera za naše poljoprivredne proizvođače, pa koristim priliku da pozovem sve da se jave na natječaj - rekao je Stričak.

'Zahvala Varaždinskoj županiji'

- Želio bih se zahvaliti Varaždinskoj županiji koja nam je omogućila da se možemo natjecati i da možemo prezentirati svoj proizvod, Varaždinsko bučino ulje s kojim se mi već bavimo dugi niz godina. Isto tako zahvaljujemo uljari Patrčević koja nam je napravila i preradila ulje, tj. naše koštice - rekao je predstavnik OPG-a Žmegač.

 

Komentari