pokrovitelj rimac automobili

eTV - U Novi Marof sa svojim bolidima stižu talentirani studenti iz cijele Europe

Riječ je o trećem izdanju ovog događanja koje će biti najmasovnije dosad: sudjelovat će 37 timova studenata iz 14 europskih zemlja...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.08.2021. 11:57

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 11:35

Foto: Dino Možek

Varaždinska županija će prvi put biti domaćin atraktivnog sportsko-edukativnog događanja pod nazivom „Rimac Formula Student Alpe Adria 2021“, koje će biti održano od 26. do 29. kolovoza na karting stazi „St Rauš“ u Novom Marofu.

Riječ je o trećem izdanju ovog događanja koje će biti najmasovnije dosad: sudjelovat će 37 timova studenata iz 14 europskih zemlja, koji će predstaviti bolide koje izrađuju na svojim sveučilištima, a vrednovat će ih suci iz vrha automobilske industrije i Formule 1.

Udruga FSAA je organizator događanja „Rimac Formula Student Alpe Adria“ koje se odvija u sklopu međunarodnog projekta „Formula Student“, a glavni pokrovitelj su Rimac automobili.

- „Formula Student“ je međunarodni obrazovni projekt u sklopu kojeg studentski timovi dizajniraju i konstruiraju prototipe trkaćih bolida, testiraju ih te se njima utrkuju. Radi se o jednom od najprestižnijih, a ujedno i najzahtjevnijih natjecanja na kojem se teorijsko znanja prikazuje na djelu - rečeno je na konferenciji za medije.

Čast nam je što ćemo u Varaždinskoj županiji ugostiti talentirane studente, buduće inženjere iz gotovo cijele Europe, istaknula je zamjenica županija Silvija Zagorec. - Događanje nije samo festival znanja i inovacija, nego je i atraktivno za građane, koji će u Novome Marofu imati priliku vidjeti jedinstvene bolide kakvi će možda uskoro voziti stazama Formule 1. Naravno, sve posjetitelje pozivam da se pritom pridržavaju epidemioloških mjera – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

''Organizacija će biti na razini''

Gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač naveo je zadovoljstvo što su domaćini ovog događanja s renomiranim imenima iz elektro i auto-industrije. - Grad se maksimalno uključio kako bi pomogao organizatorima, od infrastrukture do osiguravanja prostora za smještaj. Imaju našu punu podršku. Nadamo se da će gosti, kojih će biti oko 1.000, biti zadovoljni s onim što će pružiti Novi Marof. Ne sumnjam da će organizacija biti na najvišoj razini, a nadamo se da ćemo i sljedećih godina biti domaćini ovog europskog događanja – rekao je Jenkač.

Ulaznica na događanje bit će simboličnih 20 kuna. Događanje će se održavati sukladno epidemiološkim mjerama, što znači da će biti potrebno predočiti Covid-potvrdu ili negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati. 

 

Komentari