transparentnost

eTV - Od sada su vidljive sve isplate Grada Varaždina, u rad puštena stranica Transparentni Varaždin

Kako je bilo najavljeno prošlog petka, Grad Varaždin je danas u rad pustio aplikaciju putem koje građani u bilo kojem trenutku mogu pregledati sve isplate iz gradske riznice. Na taj su način vidljve isplate bruto plaća svih zaposlenika Grada Varaždina te njegovih ustanova od 2017. godine do danas.
Objavljeno: 19.10.2021. 14:25

Zadnja izmjena: 20.10.2021. 09:52

Foto: Dino Možek

Danas je u Gradu Varaždinu predstavljena internetska stranica Transparentni Varaždin, putem koje su vidljive sve isplate Grada i gradskih ustanova od 2017. godine do danas.

Kako je bilo najavljeno prošlog petka, Grad Varaždin je danas u rad pustio internetsku stranicu "Transparentni Varaždin" putem koje građani u bilo kojem trenutku mogu pregledati sve isplate iz gradske riznice. Na taj su način vidljve isplate bruto plaća svih zaposlenika Grada Varaždina te njegovih ustanova od 2017. godine, odnosno, kako su rekli gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković, građani od danas mogu vidjeti na što se troše njihovi novci. Podaci o isplatama iz proračuna ažuriraju se svakog dana u 23 sata, a podaci o mjesečnim isplatama, poput plaća zaposlenika, se unose ovisno o arhiviranju financija, stoga ti podaci kasne 30-ak dana. 

- Kako bismo stekli što veće povjerenje naših sugrađana, odlučili smo javno prikazati sve isplate koje idu kroz gradsku riznicu od 2017. godine. Stranica danas zaživjela, no to nije finalni produkt. Sada ćemo ju još nadograđivati na temelju povratnih informacija naših sugrađana o radu stranice. Nadam se da ćemo do kraja mjeseca moći prikazati isplate svih javnih ustanova koje su u riznici Grada Varaždina, poput gradskih stanova, bazena, HNK i slično. Sličan je projekt realiziran u i Gradu Bjelovaru gdje su javno objavljene plaće svih dužnosnika, no ova je aplikacija pomaknula i tu granicu jer su, osim plaća dužnosnika, prikazane plaće svih zaposlenika Grada Varaždina - rekao je Bosilj te nadodao kako su navedeni iznosi iskazani u bruto vrijednosti zbog zaštite osobnih podataka. 

Komentari