čestitke

Foto i Video - Učenici Elektrostrojarske škole osvojili zlatnu medalju na izložbi inovacija mladih

Objavljeno: 25.05.2023. 08:48

Zadnja izmjena: 25.05.2023. 08:50

U Zagrebu je održana je 23. izložba inovacija mladih, INOVA-MLADI 2023. Organizatori ove izložbe bili su Savez inovatora Zagreb, Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Udruga inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje te zagrebačke udruge mladih inovatora.

Izložba se održala u Studentskom centru u Zagrebu, a sudjelovalo je 250 učenika osnovnih i srednjih škola, kao i studenti. U okviru izložbe, učenici Elektrostrojarske škole Matija Kos i Simon Kušter (4.e, Tehničari za mehatroniku), pod mentorstvom profesora Miljenka Tomašeka ing.el., predstavili su svoj rad - Samohodna robotska platforma. Njihova prezentacija privukla je veliku pozornost brojnih posjetitelja izložbe, budući da je vozilo bilo prikazano na atraktivnom prezentacijskom poligonu.

Proglašenje rezultata održano je 24. svibnja 2023. godine, a rad Samohodne robotske platforme dobio je zlatnu medalju kao potvrdu izuzetne kvalitete.

- Najiskrenije čestitke učenicima i mentoru na izvanrednom postignuću! Rad Samohodne robotske platforme izuzetan je primjer inovativnosti i kreativnosti učenika Elektrostrojarske škole. Ovaj uspjeh potvrđuje izvrsnost škole u poticanju i podržavanju mladih inovatora te je inspiracija i putokaz ostalim učenicima za daljnje istraživanje i stvaranje. Ponosni smo što škola ima takve izvanredne učenike i nastavnike koji donose inovativne ideje i ostvaruju izvanredne rezultate - rekao je ravnatelj Igor Kos.

 

Komentari