šok za populaciju

eTV - Umirovljenice: Nas 80 posto ne slaže se s Čehokovim vijećnikom, slijedi nam 'hladni pogon'

U najgorem razvoju događaja izbori bi se mogli održati tek u srpnju, a vrijeme za podršku proračunu istječe ovaj tjedan. Umirovljenici ostaju bez subvencije za Vartop, Čistoću, ljubičastu kantu, prijevoz, svih jednokratnih pomoći...
Objavljeno: 27.12.2022. 08:31

Zadnja izmjena: 27.12.2022. 12:17

Članovi najbrojnije varaždinske udruge umirovljenika, odnosno jedan dio njih sasvim sigurno, ostali su iznenađeni postupkom svojeg predsjednika koji, budući da se nalazi na listi Ivana Čehoka, nije podržao gradski proračun.

Predsjednica Kluba za starije osobe Varaždin, Milena Klinec, kaže kako je i osobno nazočila sastanku Udruge umirovljenika Grada Varaždina, međutim Mrzlečki članovima ništa nije dao naslutiti.

- Ja sam isto na tom sastanku bila, nikad nije bilo riječi ni o čemu protiv ili da se nešto dobro ne radi. Ne znam od kud sad takav zaokret. Mislim da je to veliko članstvo i mislim da se 80 posto članova ne slaže s njegovom izjavom. Kakve on ima motive i što mu dolazi u glavu? Valjda vuče korijene od prijašnje vlasti nekakve poveznice, ovo me zbilja čudi – kaže.

Izbori možda tek u srpnju

Njezina zamjenica Ivana Dolenec smatra da bi se Mrzlečki - nakon svega - trebao barem očitovati, ali i ne samo to.

- Trebao bi se očitovati i trebao bi se očitovati da proračun prođe. Ja se nadam da će se Budimo grad, HDZ i sve ostale stranke nekako složiti, pa da će taj proračun biti izglasan, jer inače smo mi svi druge godine, koliko god nas ima, u hladnom pogonu – kaže Dolenec.

- Ne znam od kud početi, da li od Vartopa, Čistoće, ljubičaste kante...? - nabraja Klinec.

Umirovljenici, naime, ukoliko se ne izglasa proračun, ostaju bez subvencije za Vartop, Čistoću, ljubičastu kantu, prijevoz, a najvjerojatnije i bez uskrsnice u travnju, kao i svih drugih oblika jednokratne financijske pomoći. U najgorem razvoju događaja izbori bi se mogli održati tek u srpnju, a vrijeme za podršku proračunu istječe ovaj tjedan.

Bio svjestan?

Mrzlečki, valja reći, nije glasovao protiv proračuna, nego je ostao suzdržan, zbog čega neki smatraju da je bio svjestan što to znači za populaciju koju predstavlja, a nije se istovremeno mogao zamjeriti ni Ivanu Čehoku. Neki poput Damira Laljeka (HDZ) s kojim surađuje u MO Hrašćica smatraju da je zbog toga kao predsjednik udruge umirovljenika i oporbeni političar u sukobu interesa.

Komentari