Exopulse Mollii

eTV - Varaždincima predstavljeno revolucionarno odijelo koje pomaže kod neuroloških bolesti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.11.2022. 08:52

Zadnja izmjena: 13.11.2022. 08:56

Foto: Luka Šalamun

Exopulse Mollii je prvo neuromodulacijsko odijelo na svijetu koje putem električnih impulsa omogućava osobama koje pate od cerebralne paralize, multipla skleroze i drugih neuroloških poremećaja, ponovno povezivanje s vlastitim tijelom.

Ovo odijelo koje kontrolira simptome spastičnosti, poboljšava opseg pokreta, poboljšava cirkulaciju kao i aktivaciju i reedukciju mišića bilo je predstavljeno članovima Društva MS Varaždinske županije.

- Odijelo je namijenjeno osobama koje boluju od cerebralne paralize, multipla skleroze, posljedica moždanog udara, ozljeda leđne moždine i drugih neuroloških poremećaja. Prvenstvena namjena odijela je opuštanje spastičnih mišića. Exopulse Mollii odijelo podiže kvalitetu života osobe s neurološkim poteškoćama s obzirom da su mogućnosti pokreta i kretanja unaprjeđene - rekli su iz tvrtke Ottobock Adria iz Svete Nedjelje.

Exopulse Molli funkcionira putem 58 ugrađenih elektroda koje koriste električne impulse kako bi stimulirali 40 ključnih mišića u tijelu koji se tijekom sesije opuštaju. Korisnik svaka dva dana uključuje 60 minutni program, odnosno stimulaciju koja je određena za njegovu indikaciju. Nakon stimulacije odijelo se skida, a efekt, odnosno veću opuštenost mišića te veću pokretljivost, korisnici osjećaju sljedećih 48 sati. Nakon tih 48 sati korisnici ponovo oblače odijelo i uključuju 60 minutni program/stimulaciju.

Odijelo je dostupno u u 37 različitih veličina za djecu i odrasle, a moguće ga je isprobati u podružnicama Ottobock Adria ili na dogovorenim prezentacijama u udrugama oboljelih osoba.

 

Komentari