IVANEC

VIDEO Sedlar predstavio kandidaturu: Uskrsnice, nova tržnica, POS, besplatni vrtići...

Objavljeno: 08.04.2021. 14:16

Zadnja izmjena: 08.04.2021. 14:30

Objava Hrvatske narodne stranke (HNS):

Grad ne čine samo izgled parka i trga, ukrasi i zgrade, grad čine ljudi. I upravo su ljudi, Ivančanke i Ivančani, njihove želje, problemi, prijedlozi, ono što je bitno i na što sam fokusiran. Zato ćemo zajedno Ivanec učiniti onakvim kakvog žele njegovi mještani i mještanke, poručio je Nikola Sedlar, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Ivanca na predstavljanju kandidature.

Uskrsnice, nova tržnica

U naredne četiri godine posvetiti će se svemu onome što ljudima u Ivancu treba, a program je radio na temelju onog što sumu rekli Ivančani i Ivančanke. Tako je najstarijima poručio da je ovo bio zadnji Uskrs bez uskrsnica, a ponovo je podsjetio i na projekt revitalizacije gradske tržnice. - Prošli tjedan predstavio sam sugrađanima i sugrađankama skicu izgleda nove tržnice, koja je sada derutna i to je projekt koji ide u realizaciju što prije – poručio je Sedlar.

POS

Osvrnuo se i na potrebe mladih. - Kad smo kod obrazovanja, znam da želite da Ivanec bude studentski grad i u pravu ste. Ivanec je to već i mogao biti primjerice na prostoru bivšeg Varteksa koji je trenutni gradonačelnik vratio državi iz nepoznatih razloga. Dat ću sve od sebe da kroz sljedeće godine ostvarim taj plan. Pošto je tema vezana za mlade ljude, znam da nedostaje stanova, i za kupnju, ali i najam. Zato sam već razgovarao s direktorom APN-a o gradnji POS stanova koji su puno jeftiniji i čudi me da već nisu izgrađeni i da nije bilo volje da se to napravi – rekao je Sedlar.

Besplatni vrtići

Jedan od najvažnijih planova je svakako mladima olakšati kroz projekt besplatnih vrtića. - Osigurat ćemo besplatne vrtiće i na taj način će mladim obiteljima ostati više u kućnom budžetu, a znamo koliko je to bitno – rekao je Sedlar.

Ravnomjerni razvoj

Vezano za komunalnu infrastrukturu, poručuje da će grad ravnomjerno razvijati i realizirati projekte u svim mjesnim odborima, a ne samo u odabranima. Posebnu pažnju posvetit će razvoju turizma i sporta, a grad ću voditi transparentno i s puno energije. - Drage Ivančanke i Ivančani, sljedeće godine bit ću s vama, slušati vaše probleme, a ne bojim se ni kritika, dapače, dobrodošle su. Razumijem vas i nastojat ću vas razumjeti i dalje. Gradonačelnik ne bi trebao sjediti tamo negdje gore u uredu nego biti među ljudima. Neka Ivanec bude onakav kakav želite i u konačnici kakvog ja želim – grad zadovoljnih ljudi – poručio je Sedlar.

Sedlaru su svojim dolaskom podršku iskazali: Krunoslav Lukačić, HNS-vo kandidat za župana; saborski zastupnik Predrag Štromar, kao i HNS-ovi gradonačelnici i načelnici. Na kraju su poručili kako je HNS još jači nego prije.

Novo poglavlje razvoja Ivanca

Krunoslav Lukačić, kandidat HNS-a za župana Varaždinske županije danas je također bio na predstavljanju u Ivancu. Tom prilikom dao je podršku Nikoli Sedlaru. - Došao sam ovamo u Ivanec podržati jednu novu snagu Hrvatske narodne stranke, novu energiju i tim koji je sposoban prebaciti u petu brzinu. Mi smo zatvorili jednu knjigu i danas počinjemo pisati novo poglavlje razvoja grada Ivanca. Izbor je ovdje u Ivancu isti kao i u županiji: između starog i novog. Stari i spori način rada je ovakav kao što imate sada, a novi je mlada generacija koju nudi Hrvatska narodna stranka – poručio je Lukačić.

"Isplivali su osobni interesi"

Na kraju, Lukačić je dodao: Znamo svi da su sadašnji gradonačelnik i župan dugo pregovarali o zajedničkom izlasku na županijske izbore, ali sada je isplivalo sve ono što smo i prije govorili – interes je bio isključivo osobni. Moram priznati da mi je žao što nisu uspjeli postići dogovor i ići zajedno kao kandidati za župana i zamjenika, jer bi tako jednim potezom obojica otišli u političku mirovinu. Ali zato smo tu kolega Sedlar i ja, koji ćemo to učiniti udruženim snagama – on u gradu, a ja u županiji.

Komentari