optika erjavec u centru

Video - Nakon krađe, fizički napad! Prodavačicu bacili na pod, udarili joj šamar...

Nakon posljednjeg incidenta prodavačica je završila u bolnici, a trenutno se nalazi na bolovanju - povrijeđena fizički, a još više emocionalno...
Objavljeno: 06.07.2021. 10:43

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 23:35

Varaždinska javnost prošlog tjedna ostala je zgrožena drskošću trojice maloljetnika romske nacionalnosti, koji su u uigranoj akciji ukrali vrijedne naočale u Optici Erjavec. Sada su, međutim, otišli još dalje i fizički nasrnuli na prodavačicu!

Ovaj put ih je bilo dvoje i, kako se dobro vidi na snimci koju objavljujemo - ušli su u Optiku, kao da će nešto "razgledati", no u ponovnoj prijevari pokušala ih je spriječiti prodavačica. Krenula je otvoriti im vrata, kako bih ih ispratila van, no oni su - očito iznervirani njezinim postupkom - fizički nasrnuli na nju. Jedan ju je uhvatio sa strane, drugi s leđa i vrlo grubo ju bacio na pod. Ni to, međutim, nije bilo sve. Nakon što se prodavačica ustala, jedan od maloljetnika, tada već na samom izlasku iz Optike, prodavačicu je ošamario.

Otprije poznat...

Jedan od mladića, sudeći prema komentarima čitatelja, kao i ljudi koji su se nakon prvog incidenta javljali vlasniku, otprije je poznat policiji, te se svi pitaju: "Kako mu se ne može stati na kraj?" Ono što je prvo bila "sitna krađa", sada je preraslo u fizički nasrtaj, pa se dio građana s pravom osjeća nedovoljno zaštićenim i pita se: "A što nam se može dogoditi sutra?!" Vlasnik Optike Erjavec također smatra da se moglo i može učiniti više. Njegova zaposlenica, kako nam otkriva, nakon posljednjeg incidenta završila je u bolnici, a trenutno se nalazi na bolovanju - povrijeđena fizički, a još više emocionalno.

'Sustav ne poduzima dovoljno'

Policijskoj upravi varaždinskoj ponovno smo se obratili s upitom, ovaj put o posljednjem incidentu u Optici Erjavec. Ovdje pak objavljujemo odgovor policije vezan uz prvi incident koji se dogodio prošlog tjedna. Napominjemo kako je snimku koju smo objavili pogledalo više od 44 tisuće građana, a mnogi od njih pišu kako imaju problem ili s istim mladićima ili nekim drugim, a čini im se da "sustav ne poduzima dovoljno".

PU varaždinska:

Izvješće o prvom incidentu: Dana 18. lipnja 2021. godine tijekom jutarnjih sati, tri tada nepoznate mlađe muške osobe ušle su u trgovinu u Šenoinoj ulici u Varaždinu. Tom su prilikom dvojica od njih zaokupili pažnju zaposlenice, za koje je vrijeme treći mladić otuđio sunčane naočale u vrijednosti od preko tisuću kuna. Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršenim su policijskim izvidima utvrdili kako je počinitelj  navedenog kaznenog djela 14-godišnjak  s područja  Međimurske županije  te prema istom slijedi podnošenje  posebnog izvješća nadležnom zamjeniku  ODO  za mladež u Čakovcu.