VIDEO Darko Hrenić: Jenkač je već jednom izgubio izbore, ali očito treba ponoviti gradivo

Objavljeno: 31.12.2014. 13:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto / video: A. Matusin

Nakon što ga je Siniša Jenkač optužio za stopiranje projekta od 50 milijuna kuna, Darko Hrenić sazvao je danas konferenciju za medije, Jenkačeve optužbe nazvao lažima i službeno objavio svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika Novog Marofa.

Kako je Hrenić tom prilikom istaknuo, za gradonačelnika se neće kandidirati jedino u slučaju ako se ne kandidira ni Jenkač. Međutim, njegovu eventualnu pobjedu smatra "ponižavajućom za sebe i svoju djecu“ te je "zabrinut zbog ulijevanja straha nekim svojim sugrađanima“.

- Naime, ovih dana neki su se iščlanili iz sranke Reformista jer im se prijetilo da će ostati bez posla, rekao je Hrenić. To građani nisu osjećali za vrijeme mojeg mandata, nego su mi neki čak zamjerali što ponekad nisam gledao na stranačke stvari.

Iz više razloga sebe smatra boljim gradonačelnikom: "Usporedimo li samo moje školovanje, rekao je Hrenić, ja sam magistar znanosti od svoje dvadesetpete. U njegom životopisu čitamo da je s 36 godina još uvijek apsolvent. Također, stvorio sam tvrtku koja radi već 20 godina te plaća i zapošljava ljude, a njegovo radno iskustvo želio bih konačno pročitati.“

Očekuje i podršku Kukuriku koalicije

Hrenić ističe da su ga na kandidaturu potaknuli i mnogi članovi HDZ-a koji "kažu da će glasovati za njega jer u njemu vide kvalitetniju i korektniju osobu“. Očekuje i podršku Kukuriku koalicije s kojom i dalje namjerava surađivati, a sve u cilju gradonačelnik grada u kojem živi ne postane "netko tko zna samo pljuvati“.

- Njemu nije dosta što je već jedamput izgubio, jer nekim očito više puta treba ponoviti gradovio – naglasio je Hrenić objavljujući svoju ponovnu kandidaturu za gradonačelnika, uz riječ da su možda uspjeli srušiti proračun, ali time "nisu srušili njega, nego su zapravo srušili sebe“.

"Čiste laži"

Glede optužbi za stopiranje projekta od 50 milijuna kuna tvrtke Knauf Insulation, Hrenić je rekao da je riječ o "čistim lažima“.

- Sa mnom je razgovarao direktor tvrtke Knauf Insulation i budući da je on znao da ću sa svime upoznati gradske vijećnike te da će se o tome razgovarati na Gradskom vijeću, smatram da ni na koga nije trebao raditi pritisak – kazao je Hrenić, istaknuvši da utjecaj na okoliš bilo koje tvrtke smatra važnim pa "odluku o tome ne može donositi jedan čovjek, zvao se on i gradonačelnik“.

>>Jenkač: Hrenić je dva mjeseca uskraćivao potpis za 50 milijuna kuna vrijednu investiciju

>>VIDEO/FOTO: Izvanredni izbori u Novom Marofu, srušen Hrenićev proračun za 2015.

- Što se tiče insinuacija na odnose s Aquatehnikom, one su mi potpuno nejasne. Ako Aquatehnika ima službene osobe za pregovore, onda bi o zemljištu valjda trebali razgovarati s gradonačelnikom, a ne s nekim običnim gradskim vijećnikom – bio je poprilično odriješit, uz napomenu kako mu "nije jasno što bi Jenkač tu mogao riješiti“.

- Uostalom, suradnja s Aquatehnikom i Varkomom ove godine je bila dobra, napravljeno je sve što smo planirali, a već imamo i potpisani papir prema kojemu s kanalizacijom nastavljamo kroz Granu gdje smo stali na Možđenec i Gornje Makojišće - rekao je Hrenić i više puta naglasio da ovih dana osjeća posljedice pada proračuna.

Svi koji, pak, poznaju situaciju u Novom Marofu, glavne političke aktere te se sjećaju kampanje iz 2013. godine, lako mogu zaključiti: Tek je počelo...

Komentari